Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Uživatelé hlásí vypálené displeje iPhone 15 Pro již pár týdnů po vydání

To není vypálení. Je to vlastnost hybridního displeje, který je někde mezi klasickým zobrazovadlem a e-ink. Snižuje to spotřebu energie a uživatelům to ukazuje nové netušené možnosti budoucích iphonů - pod marketingovým sloganem "vzpomínky na minulost".

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Displej dostal svojho mena ProMotion.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A nebo to uživatelé špatně používali. (Měli to zaplé!)
Taky mně ještě napadá:
"A co byste jako chtěli za ty peníze..."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takze poprve vime, co bude nove video na Alisczech: "Displaye iPhonu 15 se nevypaluji!" Honzo blahoprejeme!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. V Cupertinu si nebyl, certifkovanej Apple žvanil taky nejseš, nejezdíš třicetkrát za rok fotit pořád ty samý ptákoviny na Island, ale kritizovat self-made-velikána si dovolíš. Že tě ústo nebolí, plantážníku!

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

...naprosto souhlasim Rychlonozko, notabene jsem se mylil ...dnes vydal shorts "Co delat aby iphonu 15 nepraskli zada" (...takze je o dve zavady pozadu)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podla info sa to vyskytuje iba pri PRO Max, nie standardnom PRO. A podla dalsich info, klasicky PRO ma na starosti LG (pripadne LG a Samsung, ale to nie som si na 100% isty) a zvysne modely ma Samsung.

Takze by som sa necudoval, ak by za tym celym stali nekvalitne Samsung displaye, ktore burn-in velmi oblubuju (najma pri ich TV, tam sa z toho priam tesia)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Takže výměna displeje bude stát uživatele kolik tisíc? Předpokládám, že v rámci záruky to zadara neopraví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

preco by nemali? je to HW problem, takze vramci standardnej zaruky to musia vymenit

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No, HW problém v tom vidíte Vy, ale co když Apple prohlásí, že to není vada, ale vlastnost? :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

co to meles ? neznam nikoho kdo by mel u applu problemy s reklamaci

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak to víme dlouhodobě. Jednou je to protože uživatel drží špatně telefon, jindy zase neumí fotit, nebo je to vlastnost, nebo byla použita nepřiměřená síla zasouvání do kapsy... :D

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

mel jsem iphone 4 i 4s uz si nepamatuju kterej z nich mel tu slavnou antennagate, nikdy jsem se signalem nemel problem a jeste jsem dostal pouzdro zdarma ktere apple posilal kazdemu kdo si zazadal

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

i-béééé, všechny i-zařízení byly vždy 100% v pořádku, nikdy nebyl žádný problém,
váš dirtributor apple

Sorry, ale zníš jako hodně posedlá ovce.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

netvrdim ze jsou 100%, tvrdim ze cela antennagate byla tezka pi*covina, nektere veci mi vadi jako treba odlesky svetel pri foceni, nebo byly i hnusne iphony jako treba 6/6s, to jsem vubec nechapal jak mohl apple schvalit, ostrov je za me taky tezkej opruz, najde se toho dost co mi vadi ale porad mnohem lepsi nez jakakoli jina konkurence

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, jako ovce zníš ty, protože skutečná ovce je ten, který hltá novinové titulky a čte články o věcech, které nikdy nevlastnil a nemá s nimi žádnou zkušenost. Následně věří bludům, senzacím a doměnkám jako běžný Český chudý Franta hlupák, které tenhle web koncentruje v masivním množství.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Beeeee, dalsia ovecka. :D iPhone som mal, bend gate, battery gate, purple lens gate... vsetko to boli real shits. Stejny shit, jak ted tie displaye. Ale ovecka bude blekotat a zapierat a zamerne radsej nespominat. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

smajlík na konci by každého čtenáře měl upozornit na to, že se jednalo zřejmě o nadsázku. Nicméně na Vašem písemném projevu je zřejmé, že něco takového nemůžete evidentně postřehnout a informačně zpracovat. Ale i tak Vám děkuji za zajímavý pokus o dialog :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

smajlik muze znamenat spoustu veci, vyjadruj se jasne a pak si nebudes muset stezovat ze te nekdo nepochopil presne jak si chtel

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Od počátků elektronické komunikace to znamená nadsázku, ironii či fórek. Ovšem lze pochopit, že někdo kdo neumí používat ani základní interpunkci, velikost písmen o diakritikách nemluvě, to nepochopí.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Diakritiku bych do toho netahal.
Ještě pořád to není samozřejmost.
Navíc se časem mění a i věci, které už fungovali opět nefungují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

doslova v clanku je uvedene, ze uzivatelovi to vymenia, kedze HW problem :D

ja chapem, ze tu na tomto serveri nenavidia takmer vsetci apple, najma redaktori, ale kusticko objektivity a logiky by neuskodilo ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Aj ked vymenia, je to furt pruser. Sposobi to problemy, musi to majitel na vlastne casove naklady resit, musia ten mobil rozlepit a znovu zalepit - zasah. Po mesiaci pouzivania, u zariadenia za 40k. Gratulacia. :) Krasne to ukazuje, jake su tie iPhony rychlokvasky, len aby sa rychlo rychlo stihli kazdy rok vydat pred Vianocami. Kedze sa problem prejavil uz do mesiaca, znamena to, ze ho pred vydanim betatestuju prilis kratko. A robia to tak vecne, pretoze aj ine afery, kde slo o chybny konstrukcny navrh, sa prejavili hned po uvedeni na trh, ci uz bending, purple lens, antena-gate... Je to strasny amaterizmus, ked nedokazu dat par zamestnancom ten telefon do ruky, nech ho aspon mesiac dva pouzivaju a odhalia tieto zavady. Vravim, keby sa to stavalo Xiaomi na 5 tisicovom telefone, ani tak by to nebolo OK, ale aspon by sa dalo ospravedlnit tym, ze nemozes cakat seriozny QA u lowendu. Ale znovu, u produktu za 40 tyciek?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"musia ten mobil rozlepit a znovu zalepit"

alebo nie, dostane novy kus a ide domov

tak ci onak, vraj je to sw issue, takze cely tento clanok je len vlhky sen anti-apple userov, aby si mohli kopnut, ale zbytocne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Venku je to mesic, tohle ti apple vyreklamuje. Jinak je bezne ze lide k tomu kupuji apple care+, v tom je dvakrato do roka vymena rozbiteho displeje za pausalnich 29 nebo 39 dolaru. Jinak je to asi 300, zalezi na velikosti.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na co applecare+ , jen idioti a nebo ovce by platili skoro 6000 za tuto službu, toto ti musí vyměnit i bez jejich "plus" péče.
Za chvíli snad apple začnou účtovat i nabíjení telefonu za 200 měsíčně, s applecare+ zdarma - no nekup to :D :D :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

bez applecare+ je mozne iphone nabijat iba raz za 48 hodin a az 17x za 24 hodin pozriet co je na displeji.
:-D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ano tohle vymeni, psal jsem to.

Jinak je to pojisteni. Ty si telefon za 30-40 tisic nepojistujes? Ja ano.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"uzivatele hlasi" takovahle poplasna zprava by vzdy mela udavat kolik tech uzivatelu je, ono je hezke ukazovat par vypalenejch displeju kde to muze byt opravdu jen nahodna vada displeje, dulezity je uvedomit si ze tech telefonu uz budou prodane miliony, pokud z tech milionu to jsou desitky nebo stovky tak to neni zadna tragedie, kazdopadne displeje dodava samsung takze doufam ze od applu dostane poradne prez cunu

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

sorry, tohle je po dvou-trech tejdnech provozu a stiznosti pribejva jak na bezicim pasu.. takze jak chces veden kolik tech uzivatelu je, kdyz jich realne pribejva tak, ze to nejde spocitat?? ((:

fakt si nepamatuju, ze by vypalovani displeje nekdy byla vada co by se projevovala na par kusech.. to je vzdycky konstrukcni vada (vlastnost materialu) na strane vyrobce a jak rychle a jak moc se to projevi je jenom vec pouzivani..

samsung muze za to ze v applu nefunguje kontrola kvalita a ze apple montuje displeje, ktery netestoval ani ctrnact dnu, jinak by se mu problem projevil?? lol..

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

tak urcite si expert na tohle tema a vis presne jestli samsung nahodou applu nedodal dukladne kontrolovanou varku pro jejich kontrolu a pak nezacal v hromadne vyrobe chrtlit vic zmetku, duvodu muze byt spousta a to tvoje pribejvani uzivatelu, jak uz jsem rekl, prodanejch telefonu jsou miliony, spokojenej zakaznik se vetsinou neozve ze je spokojenej zato kdyz se najde problem tak se ozve skoro kazdej takze to je nic nerikajci

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

nemal by nahodou vyrobca displayov deklarovat dodanie produktov aj s certifikaciou, ktora potvrdzue testovanie? ;) ale hej, kopnut si musis, chapem

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

V tech poctech se jiste nejaky ten zmetek najde. Ono 100M kusu na uvodni vyrobu neni uplne malo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme, ja ani ine netvrdim

ale tuto kolega vyssie si asi mysli, ze Samsung nic netestuje, ale to musi urobit apple, pripadne iny vyrobca, ktory od nich nakupuje :D a este dostane pluska :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak vypaleni asi tezko otestuji. Mozna pripoji displej k boardu, neco zobrazi a tim to konci. Tohle je pasova vyroba soucastek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ono i tak, podla najnovsich info z macrumors a 9to5mac, to bude asi sw problem a nie hw

takze vela kriku pre nic

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je u apple normalni. Je to vdecne tema. Treba "afera" s nadmernymi zapisy na ssd po vydani M1. Cele to vzniklo jednim reddit postem kde neco podobneho pottvrdil dalsi clovek.

Realita, cely technicky info svet to zacal rozebirat, zkouset, nikdo nic takoveho nezazil. Z vlastni praxe pri stejnych aplikacich a cinnosti MacOs s 8GB generoval stejne mnozstvi zapisu jako W10 s 32GB a o par GB denne mene nez W11 s 16GB.

Problem tehdy byla snad jedna specificka aplikace ktera to v urcitem use case dokazala drtit v radu GB zapisu kazdou minutu v prumeru pri 24/7 behu.

Nejvtipnejsi je ze po 3 letech jsou porad lidi, co budou tvrdit ze Apple silicon trpi nadmernymi zapisy na disk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet, jeden telefon, aktualne uz bude prodanych nizsi desitky milionu, kdyby to bylo 10M a pripadu bylo 1000 s nejakou spatnou varkou displeju, tak se bavime o tisicine procenta, naprosto bezpredmetne.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Každý kvalitář by ti zcela bez rozpaků řekl, že vyrábět cokoliv s takhle vysokým ppm je průser :-D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Setina procenta.
Že tys to počítal na kulkulačce od Apple.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

10M, 1% je 100k, ano 1 setina, sekl jsem se o nulu

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mně zrovna vypalování nepřijde jako něco typicky zmetkovitého (náhodná vada), co se nemusí projevit u všech displejů. Spíš je to vlastnost typu displeje a musí se to dříve či později projevit u všech. Už moc nezkoumám ty nové typy displejů, takže uvidím, ale dříve to bylo jak píšu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A nebo je to tím, že PRO mají mimořádně vysoký jas, který byl prodán jako skvělý benefit pro uživatele :-)

Třeba moje OLED telka se umí sama ztmavit, pokud je na ni dlouho stejný obraz, aby se nevypálila.

Tak jako tak se někde asi stala chybička...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Maximalni jas ale uzivatel nenastavi. Musis mit automatiku, musis splnit podminky a pak to na kratkou chvili dokaze udelat ten peek 2k nitu. Bezne chovani vlajkovych telefonu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To se tady nedozvíš, tenhle web nezajímá skutečnost a fakta, jdou po senzaci a brainless hlupáci jim to ve velkém baští a spokojeně chrochtají.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Moc rád slyším že opravdu zákazníci jak Apple tak nVidia dostávají okusit "kvalitu" za kterou si zaplatili.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Málo titanu, chce to přidat!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ma to byt fixed v 17.1, chyba se pry tvari jako burn-in display. Celkem zajimava chyba, pokud je to pravda:
https://www.macrumors.com/2023/10/17/ios-17-1-display-image-retention-fix/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Screen-burn je tady s námi již od CRT, chce to holt nekupovat low-end.
https://en.wikipedia.org/wiki/Screen_burn-in

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

iPhone 13 Pro (Max) adaptivne menil frekvenciu 10-120Hz, iPhone 14 Pro (Max) pridal always on a znizil min. frekvenciu na 1Hz. Mozno s novym robili podobnu zmenu a neotestovali dobre firmware. Inak si sw riesenie predstavit neviem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už mne skoro v práci ukecali ať si koupím "taky" iPhone. Aspoň mám důvod proč ne :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako pise MH, je to vraj softverovy problem a uz vydali 17.1 updat, ktory to opravuje. Ale aj tak sranda, dokonaly Apple zas daco pos*al.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zatial myslim len beta, vydaju ho pravdepodobne na buduci tyzden

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netlapkali se náhodou po ramenou, jak mají "superjasný" displej? Takže udělají SW upgrade a displej se stane "obyčejně" jasným a pro měření udělají speciální "metodiku" aby jim to vyšlo... "This in not a bug, this is feature..."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne to cakam aj ja Stejny omrd, ako zachrana baterie spomalenim CPU :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak drahý prístroj a ľahkovážny užívatelia ho len tak zapínajú.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.