Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA uvádí čipset VX855

A nemysli tim "USB device" portem USB OTG (On The Go), nebo slave?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spýtajte sa napr. v Samsungu prečo ich notebooky/"netbooky", UMPC na naších trhoch nejako nevidno a tam nájde napr. aj Samsung NC20 alebo UMPC Q1Ex.
http://cdr.cz/a/26383

>Pokud jde o USB, k dispozici je celkem šest uživatelsky dostupných USB 2.0 portů plus jeden navíc vyhrazený pro nějaké zařízení (VIA to blíže neupřesňuje, prostě říká ?šest USB 2.0 portů? a ?jeden USB 2.0 device port?).<
Tak to je pravda, pretože naozaj ?šest USB 2.0 portů? a ?jeden USB 2.0 device port? a ani ja som sa stým netretol, a je s tým problem konkrétne na Mini-ITX rady VIA VB kedy pripojiť predný USB panel je nejak nemožné, pričom tie porty tam sú, ale nejaké divné. Bude na to nejaké raziadenie, ale aké tak to nieje ani mne jasné (redukcia, či USB OTG (On The Go).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VIA mí jeden problém a to ten, že je drahá. Drahá je proto, že prodává málo, takže fixní náklady na vývoj atd se jí nepříjemě promítají do ceny výsledných zařízení. Jenže prodeje nezvednou, dokud nesníží cenu. Už aby je někdo koupil, nebo do nich masivně zainvestoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten USB 2.0 device port bude jako ze se to zarizeni da pripojit k dalsimu jako treba vymenny HDD. Stejne to tak mam doma na TviXu 6500A. Ahoj Lada

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten chip jsem videl na embedded worldu v Norimberku tedkonc. Bezela tam ukazka h264 videa a bylo mozna si na chip (stejne bez chladice) sahnout. Mel tak 40C-50C tj ne teply. Desky s timhle chipsetem asi nebude mit ani Jetway on tenhle chip uplne preskoci. Doufam ze VIA uvolni dokumentaci a taky zdrojaky pro Coreboot (to je ten opensource BIOS, pro ktery taky vyvijim).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to som teda nepochopil preco v dnesnej dobe novinka nema aspon 2x SATA. Ved VX800 ich mala. Kdejaky nettop predsa ma SATA disk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za krám? Proč neintegrují S3 Chrome 440 ULP, který má už DX 10.1 support?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pekr-: pretože potom by S3 Chrome 4/5xx ULP s max TPD 7W nemal zmysel, a ten čipset by ho zkanibalizoval a to predsa VIA/S3 nechcú pretože napr. to ULP ide do VIA Trinity, ale aj sa objavuje v notebookoch na iných platformách čo by chipset logicky nemohol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dlugy: mozna proto, ze by sata radice zvysovaly spotrebu a tranzistorovy rozpocet cipu. Nezapomenme, ze IDE ma stejny pinout jako CF a ze CF zabere daleko min prostoru nez 2.5" sata hdd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.