Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA uvádí „nativně 64bitové“ procesory VIA Nano E-Series, nebo co…

zdá se mi to, nebo se vzhled "VIA Nano" a "VIA Nano E" liší jenom tím, že 'E' je (vzhledem k potisku) otočený o 90st doprava?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to sa ti len zda. ked sa pozries poriadne, vsimnes si, ze tie 2 odpory v lavom dolnom rohu su otocene o 270 stupnov a zvysok o 360.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne odpory, kondíky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

[...]
Zkráceně se tomu říká „x64“ (je to odvozeno od termínu „64-bit eXtension“, neboť procesory s touto instrukční sadou ve skutečnosti nejsou nativně 64bitové, ale 32bitové s 64bitovým rozšířením, nativně 64bitovým procesorem je např. Intel Itanium).
[...]

To je pěkná blbost, protože úplně stejným rozšířením "trpí" i MIPS, SPARC nebo Power - ty jsou taky původně 32bit s tím, že někde okolo roku 1999 se do nějaké verze se prostě přidal 64bit režim, ale původní režimy zůstaly. Power 8 je teda taky nativně 32bit s 64bit rozšířením?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>>"Máme z toho zkrátka pocit, že VIA má plné ústo řečí a že se prostě jedná o x64 procesory, jako doposud. Je přinejmenším divné, že narozdíl od předchozích procesorů u těchto nových ani neuvádí žádné orientační výsledky benchmarků. Společnost neomlouvá ani fakt, že zatím dodává jen vzorky. Marketing VIA se nám zkrátka nelíbí a na nových procesorech VIA Nano E-Series cosi silně (slušně řečeno) zapáchá."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akože a kde je rozpornosť pri uvedení procesora VIA Nano E-Series, ktorý využíva modernizovanú architektúru VIA Isaiah CNA teda pravdepodobne VIA Nano 3000 bude CNB.
Benchmarky Nana 3000 sú predsa na stránke VIA
zdroj:http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/index.jsp#e_series

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A čo sa týka obrázku, chce to len trocha kreatívnosti pri otáčaní alebo jednoducho kontaktné šošovky nebo bríle nebo väčšie dioptrie (a to myslím v dobrom a nie sarkasticky).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radši udělali dvoujádro... už by bylo načase. Nebo aspoň přidat něco jako HT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VIA Nano Dual-Core CPU
zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=p53zvkCyvYw

VIA ukázala prototyp, avšak ako s dvojadrom počíta s monolitom, dôležité je však zabezpečiť cenovo výhodný výrobný proces najlepšie čo najnižší 32nm - reálne skôr 40nm s čo najlepším pomerom výkon/spotreba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.