Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k VIA uvedla superúsporné procesory Nano 3000

super :) len kebyboli viacej dostupne verejnosti a za nizsiu cenu :P

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tesim se na dobu, az se nano objevi v kombinaci s chipsetem ion-2. jestli nasadi prijatelnou cenu, tak to bude skutecna ATOM KILLER kombinace. do takovyho netbooku by uz melo smysl jit, co se tyka mne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>David:"Taiwanská VIA nenechá a nenechá Intel s jeho Atomem ani na chvíli oddychnout."
 
Dekuji za vtip, s timhle jste mne skutecne dostal fakt jsem se pobavil...:o)))))
 
Jinak k tomu ATOMKillerovi to bohuzel nebude Nano + cokoliv ani omylem(nemaji vyrobni kapacity ani par "podchycenych" vetsich vyrobcu) ale bude to ATOM II + broadcom, s timhle +- 1Wattovym chipem v zatezi ma umoznit Intelacke grafice prehravani videi v jakemkoliv formatu takze to bude konecne idealni masinka ne jen na praci(jako nyni) ale i na dovcu jako dvd prehravac + datove uloziste pro fotaky a kamery...;) A pokud se potvrdi cena blizka 5500.- tak to bude prodejni trhak tomu verte.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

5500 :O) no to tu bylo slibeno jiz nekolikrat a mrknete na ceny netbooku zadnej neni pod 5000 a to by teda mohly kdyz to naslibovaly

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není ta tabulka nějaká divná? Jednou je tam L3050 a zbytek všechno L3100?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>MadMaxII: nemusíte byť z toho podráždený. Veď Intel má CULV procesory a s tými dokáže Nanu výkonom dôstojne konkurovať.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PavolIN: No je nějaká divná, ale už jsem tomu stvoření řádně proplách tlamičku vitriolem, tak snad už nám ten šotek ty písmenka upravovat a žrát nebude. Skoro už to vypadalo, že se potvora odstěhoval a von nyní todle ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...ono je to dost "zavadzajuce" - spotreba v klidu....
...zaujimavejsie bude pomer vykon:spotreba:cena.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...spotreba v klidu :D - to mozte rovno vypnut tu VIU -D a bude 0...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Arthur, nevies kedy bude toto v Lenovo S12? (idealne s GPRS modemom)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>jojo2: Začiatkom roka VIA Nano U3100 1.3+GHz@1.6GHz capable postupne nahradí súčasný nakontrahovaný model VIA Nano U2250 1.3+GHz@1.6GHz capable len čo sa kapacity továrne Fujitsu presmerujú. V podstate ani samotné Lenovo nepredpokladalo úspech IdeaPadu S12 na VIA platforme takže dopyt naozaj aj po tomto medely je nadočakávania. Ešte sa zvažuje náhrada VIA VX855 MSP za súčasný VIA VX800 MSP. Dokonca sa údajne testuje verzia VIA Trinity (VIA VX800 MSP + S3 Graphics Chrome 435 ULP) tak na 12.1" ako aj 13.3". Ja predpokladám, že VIA Trinity bude na 13.3" modely teda IdeaPade U350 VIA/S3G platforma. Ešte pikoška: VIA Nano 3000 je vstupnou bránou k VIA DualCore Nano "3000" pretože architektúra VIA "Isaiah DualCore" natívna bude vychádzať práve z technologickej oprimalizácie microarchitektúry VIA Isaiah v podobe jednojadra VIA Nano 3000. Už len treba dojednať či továrne Fujitsu pri 45nm technológickom procese alebo TSCM pri 40nm technológickom procese.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nano je na stejném taktu jako atom po všech stránkách rychlejší o desítky procent. 2Gz nano by mohlo být rozumnou alternativou v segmentu něco mezi netbookem a notebookem. S rozumnou grafikou alespoň na úrovni IONu nebo té dedikované via (DX10.1). A dvoujádro kéž by tu bylo co nejdřív. Když si uvědomíte, že současné nano je vyráběné oproti atomu zastaralým výrobním procesem, musí vás napadnout jak by na tom teprve bylo při použití 45nm jako má atom. Jistě to bude zajímavé sledovat, ale jak známe Viu, ješte si počkáme :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Arthur: VX855 by potesil..., tak len dufam ze uvedu nieco schopne pokial mozno zaciatkom roka nech mam do coho klepat poznamky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.