Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vliv nového protipirátského zákona na traffic švédského internetu

RRADTOOL ? Pěkné a průkazné - docela mne překvapilo , že jsou grafy veřejně k dispozici .

Aneb nepotřebujeme zvyšovat kapacitu sítí ani rychlost připojení pokud postavíme sdílení mimo zákon a připravíme volné věznice ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

z dlhodobeho hladiska je lacnejsie pokracovat dnesnym tempom ako zabasnut polku svetovej populacie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm... veľa som rozmýšľal čo by som spravil ak bi podobnú kravinu prijali aj u nás... zrejme by som prvom rade hľadal, alternatívu ako sa pred výpalníkmy chrániť, ak by to náhodou nešlo tak by som asi (minimálne z trucu) úplne prešiel na open source. Hudbu by som bral s i-radia (by som bol ochotný dačo málo aj predplatiť). A ak by som bol na nejakú hudbu nekontrolovateľne nadržaný, tak by som hľadal spôsob ako sa k tomu dostať čo najlacnejšie. Filmy pozerám prakticky len preto lebo sú tak ľahko dostupné, moc ma neberú - teda ak by som ich musel kupovať, tak by som si vystačil s TV(za čo platím tak-či-tak)...

Ešte pred tým, čo ma odsúdite ? NIE SOM ŽIADNY sťahovač, neťahám všetko čo mi príde pod ruky. Dokonca som mal jeden čas mániu všetko kupovať legálne, ale keď som narazil na nespočetné množstvo problémov a v bode keď zaviedli autorské poplatky, som sa na to jednoducho vykašlal ? teraz zásadne nič nekupujem a radšej do konca života nebudem počúvať hudbu pozerať filmy ako by som im mal dať čo i len cent! (len príklad: starforce...; nemožnosť robiť kópie napr do auta, MP3 a pod. ; buzerácie kvôli programom ako je alcohol, deamon tools a pod, neustále prekladanie orig. médií; neschopnosť prehrať orig. média v niektorých prehrávačoch, všelijaké poondiate aktivácie registrácie, DRM a tak ďalej a tak ďalej ? viem, toto všetko sa dá obísť, ale prečo by som sa mal ako platiaci zákazník trápiť jak debil?!?! Pravdaže ako čerešnička ? takmer nemožnosť zohnať niektoré veci legálnou cestou ? na figu distribúcia hlavne tých menej ?in? vecí... Nakoniec to dospelo do toho bodu, že aj veci čo som mal kúpené som si ťahal z netu bez ochrán, bez zbytočných buzerácií... teraz na nich iba sadá prach na poličke...)

Možno si poviete prečo vás s tým zaťažujem?!?!

Hej, sú to podstatne nezaujímavé informácie, ale predsa z toho plynie jedno ponaučenie ? nech sa stane čokoľvek môžu sa aj rozkrájať, alebo upaľovať pred EU parlamentom, kupovať tie ich sračky aj tak nebudem! A keďže sa nepokladám za nejakého čudáka a verím, že veľa ľudí zmýšľa podobne, tak je viac než jasné, že ten ich predaj moc nenarastie... Minimálne do doby kým prestanú žiť v dobe kamennej a neotočia svoju pozornosť z všelijakých ochrán a buzerácie obyvateľstva na zlepšenie distribúcie, dostupnosti a cenovej politiky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipi: +1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipi: * 10000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak to zobereme globalne tak za vsetko plati europa. V usa je vsetko lacnejsie v cine a indii je to pomaly zadarmo a infomacie o juznej amerike nemam a afrika ...(tam sa este len asi snazia dostat pc a internet aby ich potom mohli buzerovat a stihat) a v europe su hudba a filmy najdrahsie. Tiez som kedysi kupoval aj hry aj filmy na VHS (potom to iste na DVD) aj platne (potom to iste na kazete a teraz CD) ale dnes uz nie s podobnych dovodov ako Tipi.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tipi: ale vzdyt v Cechach je stahovani legalni, pri koupi HDD platis autorsky poplatek, pri koupi vypalovacky platis, kdyz koupis DVD platis, kdyz si koupis tiskarnu na hezky obal na DVD tak platis ... autorske poplatky mas predplacene a pro vlastni potrebu si tak muzes stahnout, vypalit a uzivat jakykoli film, hudbu... A pak si ji zalozit do police k ostatnim legalne stazenym vecem.
Nebo se snad mylim a vyklad zakona chapu spatne?
(mluvim jen o stahovani; sdileni takto porizenych dat ci jejich prodej uz je samozrejme nelegalni)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Malmoe ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malmoe je v poriadku - je to prepis v anglictine, kde nemaju prehlasovane o - na druhej strane, v anglickych textoch najdes aj prepis Malmö. Aj tak je to jedno, pokial vies, ze hovoris o tretom najvacsom svedskom meste.
P.S. Pod nazvom Malmo mozes najst osadu v Nebraske, USA :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel musím souhlasit - DRM nepodporuji , Starforce jsem se úspěšně vyhnul , a online aktivace mne přestala zajímat poté co jsem obvolával arogantní osoby v EA . Herní bussines je na cestě do pekel a zbytek mediálního světa to pro jistotu bere zkratkou .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Download: mylis se a zakon chapes spatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tipi: naprosty souhlas
eee: odkaz, vysvetleni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Download: Chápeš to zcela správně
 
Nicméně platí, že při každém stažení je porušen zákon... při použítí torrentů obvykle na obou (všech) stranách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Download: samotne stahovanie nelegalne nie je,...ale mal by si mat licenciu od vyrobcu/distributora aby si dane dielo /skladba, soft, hra/ mohol legalne pouzivat,....zdielanie je (samozrejme) trestne...a o predaji ani nehovorim,...to je podla mna to najhorsie....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, jestli se přijetí tohoto zákona nějak projeví při rozsudku nad TPB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> juchu:
Nemělo by, TBP byli souzeni ještě před jeho platností.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: Xspy

koukni na www.nix.cz, tak mas taky zajimave grafy :) a uplne nejzajimavejsi je, kdyz nix nekdo zahlti dos utokem, to si pak nesktrtne nikdo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IPRED ve švedsku je hlavně nedemokratický, některými dokonce přirovnávan k fašizmu. A bodejť by ne, na základě velice jednoduše falzifikovatelných a nekonkrétních důkazů, tedy spíše domněnek, musí provider o dané IP adrese vypláznout všechno (Netřeba zmiňovat, že v té době může mít IP adresu někdo jiný nebo v logu budou mít špatný časy a už to schytá někdo jinej), nikoliv policii ale soukromé organizaci. Soukromá organizace získá vaše soukromé informace a zahájí proti vám soukromé kriminální vyšetřování - to není normální. Tohle už není presumpce neviny aneb "innocent until proven guilty", tihle vás berou za vinné rovnou. Zmrazí bankovní účet, zabaví byt/dům aby ho mohli prohledat. Začnou vyhrožovat soudem pokud nezaplatíte statisícovou pokutu, soudit vás, kde se budete muset obhajovat sám, protože nemáte na právníka jelikož vám zmrazili bankovní účet a nakonec zaplatit nehorázne nadstřelené pokuty a všechny poplatky spojené s vyšetřováním a soudem jako bonus. To není o tom "pokárat" či "potrestat" ale "zničit a zlikvidovat. Ten zákon NENÍ normální a spousta švédů co znám z toho má takový strach, že by nejraději úplně odpojili internet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IO: Licenci na pouzivani skladby nebo filmu (zatim) nepotrebujes. Pro software vcetne her nicmene skutecne ano.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.