Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vyberte si optický internet a přestanete nadávat na pomalou síť

PR článek

Zdroj: Freepik.com

Poohlížíte se po rychlejším internetu na doma? A věděli jste, že optický internet jednoduše nemá konkurenci? Letí rychlostí gigabitu za vteřinu.

Pokud váháte, po jakém internetu sáhnout, podívejte se s námi na zoubek nejrychlejšímu a nejspolehlivějšímu připojení na internet, které je v dnešní době k dispozici.

Moderní domácnosti se bez rychlého internetu neobejdou. Stále víc lidí pracuje z domova a na videokonferencích nebo stahování či sdílení souborů v online prostoru stojí jejich práce. Zároveň roste množství digitálního obsahu, který každý z nás denně zhlédne. Většina lidí sleduje videa ve vysokém rozlišení na platformách, jako je YouTube, Netflix a mnoho dalších. Streamovací platformy vám díky optické síti poběží rychle bez jakéhokoli zpomalení, nebo dokonce sekání.

Optickým vláknem se data řítí rychlostí až 1 gigabit za sekundu

Optický internet je doslova revoluční záležitostí, co se rychlosti a kvality připojení týče. Zatímco ostatní typy připojení se při přenosu dat spoléhají na elektrické signály, optický internet využívá světelné impulsy, které se šíří prostřednictvím optických vláken. Přenos dat tak může dosahovat fantastické rychlosti. Navíc má nízkou latenci, která je důležitá pro online hraní her.

Oproti starší technologii, jako je DSL nebo kabelové připojení, která zajišťuje přenos dat rychlostí v řádu desítek až stovek megabitů za sekundu, tak optická síť skutečně vyniká.

Stabilní připojení potěší zapálené gamery i pracanty, kteří makají z domova

Přidaná hodnota optického internetu ale nespočívá jen v rychlosti. Důležitá je i stabilita a spolehlivost internetového připojení. Optické vlákno je odolné a připojení k síti tak neovlivňují vnější faktory, jako je nepříznivé počasí. Zkrátka nezáleží na tom, jestli se venku žení všichni čerti, na kvalitu připojení nemá vliv bouřka ani vichřice. Zčernání oblohy kdesi v dálce už nemusí znamenat, že vám vypadne internet.

Dostupná síť pro každého

Chcete optický internet i k sobě domů? Nejprve si zjistěte, jestli je optická síť dostupná v místě vašeho bydliště. Nemusí to tak být vždy. Máte hned několik možností, jak to zjistit. Podívejte se na stránky poskytovatele internetu a vyhledejte mapu pokrytí. Po zadání své adresy ihned zjistíte, jestli je pro vás optická síť dostupná, nebo ne. Pokud chcete nově zavést přípojku do domu, bude vás to stát kolem 8 000 Kč. Nicméně například Vodafone vám na přípojku přispěje až 12 000 Kč, nejenže tak získáte nejmodernější a nejrychlejší internetové připojení, ale navíc zhodnotíte svou nemovitost.