Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci grafických karet „odvydávají“ v Číně GeForce RTX 4090

dneska hlavni strana vypada jak facebook.. ((:

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Tom Buri: Tak to buď rád. CDR zase vyzerá ako Blesk alebo Topky :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A že práve dnes, keď má AMD akciu

AMD Presents: Advancing AI
Naplánované na 6. 12. 2023 o 19:00 CET
Join us to discover how AMD and its partners are powering the future of AI.
https://www.youtube.com/watch?v=tfSZqjxsr0M

keď má pustiť na voľný trh a teda predsatviť podrobne MI300X MI300A aj MI300C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zklamání, když si velké počítačové firmy nedokáží troufnout na americkou administrativu obsazenou zbrojařským koncorsiem, tak kdo jiný by mohl. :-/
Ale chápu, ani Huang nechce, aby mu na zahradě omylem přistála raketa.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A přitom stačilo přejmenovat v Číně 4090 na "RTX 4090 Tiananmen Square massacre" a o odvydání kompletně v celém státě by se bleskově postarali cenzoři. ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A přitom to nebyl mírumilovný protest, jak západní propaganda obvykle píše.
http://xahlee.org/Periodic_dosage_dir/tiananmen_64_1989.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak mírumilovnost či nemírumilovnost nějakého protestu souvisí s čínskou cenzurou?
Musí být protest proti tyranii mírumilovný?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí.
Zrovna dnes jsem se od bývalého slovenského soudce dozvěděl, že na Donbase během let 2014-2022 zemřelo 14 tisíc civilistů většinou ruského původu vinou banderovských ukrajinských polovojenských jednotek. Šok pro mě. Pak chápu, že lidé, co tohle věděli, ti klidně řeknou, že se nediví, že to Putin taky neřešil mirumilovně. :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jak souvisí protest, který se odehrál před více než třiceti lety v Číně, s tím, že Rusko okupuje část sousedního státu a vede válku proti té zbývající části?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Společný jmenovatel je západní propaganda, která manipuluje s veřejným míněním.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-blizky-a-stredni-vychod-spojene...
Když jsem tady od začátku protiruské hysterie upozorňoval, že Rusko není tak izolované jak se nám presstituti z novinek a iděsu snaží nabulíkovat, tak to byla dezinformace nebo ruská propaganda. Dnes to musí uznat i oni. Za čas přijde stejné odhalení i ohledně té jejich "nevyprovokované" agrese Ruska.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Společný jmenovatel je propaganda čínských a ruských tyranů, která manipuluje s veřejným míněním.

O provokaci a neprovokaci můžeme debatovat. Nezpochybnitelné ale je, že Rusko okupuje značnou část Ukrajiny a vede proti ní válku. Ukrajina žádnou část Ruska neokupuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

SSSR vedlo válku proti Německu a kdyby to neudělalo, tak tady nediskutujem.

Nebylo to "nevyprovokované" a to stačí. Rozhodně lepší, než když USA okupují část Sýrie a kradou tam ropu, ty tyrane:). Syrská armáda a syrská vláda nijak anglicky mluvící nešikanovala ani neohrožovala oslavováním někoho jako byli banderovci, což byl ten největší lidský odpad. Taky s USA ani nesousedí, čímž je riziko násobně menší i kdyby vše zmíněné bylo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

SSSR vedl válku proti Německu až když ho Adolf po dvou letech "plodné spolupráce" napadl. Do té doby to byli spojenci dělící si Evropu - Polsko, Pobaltí, Rumunsko a Finsko by mohly vyprávět...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké Pobaltí, Rumunsko a Finsko ty retarde? Rozdělili si jen militaristický (někdo říká fašistický) Polsko a to si to i kvůli Československu z části zasloužilo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Retard a zjevný lhář jsi ty. Smlouva Molotov Ribbentrop ti zjevně jako správnému rusákovi nic neříká. Takže Pobaltí rusák okupoval v roce 1940, Moldávii, tehdy část Rumunska taktéž. No a kdy napadl Finsko, to bys mohl vědět... A ty kecy o Polsku jsou taky účelový výklad z dob SSSR. On je Stalin hodně neměl rád, protože tam v roce 1920 neuspěl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

gifo gifo gifo ty jsi traged, neznas nevis, nic nepis. Lidi jako ty jsou ztraceni. Zjisti si ci se tam delo a proc to je jak je. Mimochodem vis ty co jsou historicka uzemi Ru.ka ? Ne ? Tak ty vsechny si vezmou zpet a nikdo ani idi..ti jako ty tomu nezabrani. Tam uz je trozhodnuto davno, vlastne od zavatku. Uz babička Boženy Němcové říkala RUs je kos na toho si nikdo nepřijde. Nemuzes porazit nekoho komu nesahas ani po kotniky. No a k tobe tvuj intelekt je stejny jako ma kedluben.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, jen ruský nácek má právo na to kolonizovat ostatní, když území anektovaná impériem nazve "historická území". Podobnost s nacistickým Německem je čistě náhodná...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jinak zrovna včera jsem se od bývalého maďarského průvodčího dozvěděl, že v letech 2014-2022 Putin vlastnoručně uškrtil 14 tisíc civilistů většinou ukrajinského původu, kteří byli na nákupech Moskvě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže to co tvrdí Red je potvrzeno novináři a pozorovateli z mnoha západních zemí, takže to můžeme brát jako fakt.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však to, co tvrdím já, také. Berte to prosím tedy také jako fakt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne není a moc dobře to víš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není, je to potvrzeno pouze ruskou propagandou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostřelování Donbasu ukrajinským dělostřelectvem je fakt o kterém se běžně psalo (a pouštěli videoreportáže) i v US zpravodajství. Trotle.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je ten tvůj ruský výklad. A útoky donbaských vedené ruskými zelenými mužiky na další oblasti Ukrajiny jsi samozřejmě vynechal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což je ovšem ruská propagandistická lež. A soudce je "užitečný idiot" této propagandy.
Tam šlo totiž o něco jiného - ruská svoloč zvaná zelení mužici, tedy ruští vojáci bez uniforem, vyvolali "povstání na Donbase" a chtěli ho šířit dál. Ukrajina proti nim vcelku logicky poslala armádu. Takže žádné banderovské jednotky. A oběti byli na obou stranách pouze v důsledku ruské agrese. Je to podobná lež, jako když Němci tvrdili, že tady Češi masakrují sudeťáky a přitom sem posílali zbraně a bojůvky útočící na naše četnické stanice.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu je právě těžké říci , jak to bylo. Ty třeba chceš věřit tomu,co píšeš, ale je to skutečně tak? Viz dole ty lživé odkazy na americkou propagandu. Obě strany evidentně lžou a snaží se propagovat svojí pravdu. Jak já mám vědět, co je a co není pravda.

Když to ale říká bývalý předseda nejvyššího soudu Slovenska, tak je to pro mě víc přesvědčivé než, když to píše v novinách nějaký pisálek, který nic nedokázal. Prostě je to potom o důvěryhodnosti lidí, kteří ti ty informace předkládají. Samozřejmě, nedokážu zaručit, že se ten člověk nenechal napálit propagandou, nevím to.
Vím ale jedno, babička říkala, že na každém šprochu, pravdy trochu a obávám se, že to bude platit i v tomto případě, ani jedna strana nebude bez viny!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Fico taky najel na ruskou propagandu, když mu jako mafiánovi teklo do bot a to co říká ten jeho nohsled, to už je blbárna ve stylu Solovjova. Pravda to v žádném případě není, jen čistě účelová orientace na určitou skupinu voličů.
Není těžké říci, jak to bylo, ono to chce taky myslet. Kde si myslíš, že se na východě Ukrajiny zničeho nic vzaly vyzbrojené jednotky, tanky a dokonce protiletecké zbraně? Vyhrabali je na Donbase z dolů? Proč si myslíš, že by si ukrajinská armáda neporadila s pár vzbouřenci, kdyby neměli podporu z Ruska?
Sám jsi viděl z přenosů z Krymu, jak tam vojáci v uniformách bez insignií a v autech bez značek obsazují pozice. Putin lhal, že jeho vojáci to nejsou. Věřil jsi tomu? Kde by místní nafasovali uniformy? Nakonec je Putin vyznamenal a ruská propaganda o nich psala oslavné žvásty. Podobně to proběhlo i v Donbasu, jen tam už se Ukrajinci začali bránit. Girkin, první vládce Donbasu, se tím ani nikdy netajil a dost jasně to popsal, samozřejmě s příslušným zveličením vlastních zásluh, proč nevěříš jemu? A místo toho šíříš to, co tvrdí TASS a další hlásné trouby ruské propagandy? Mimochodem ještě před válkou byla ta čísla 8000 na každé straně. Pak si ruská propaganda přivlastnila všechny mrtvé...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Sám jsi viděl z přenosů ..." - neviděl, protože v TV běží akorát reklamy a propaganda EU, televizi vůbec nevlastním a teda vůbec na zpravodajství nekoukám. Všechno čistě na webu, kde jsou právě informace 50/50 protichůdné. Někdy je jasné rozpoznat kecy jako třeba, když to píšou manipulátoři.cz, ale někdy je to těžší, fakt nevím, ale odmítám uvěřit pouze jedné straně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. TV nemám, ale vím, že tam vysílají propagandu a tak radši věřím neověřeným a taky neověřitelným žvástům z webu, které tam postuje KGB pod různými značkami.
Takže věříš, že v Rusku je demokracie, volby tam jsou svobodné, Putin je geniální vůdce a Ukrajinci jsou fašisti, protože přesně to tyhle weby tvrdí? No pak ti není pomoci. Na druhou stranu, lidí, co uvěřilo Hitlerovské propagandě, bylo taky plno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neskôr oficiálne verejne Putin priznal, že to boli ich vojaci. Určite sa bude dať dohľadať záznam videa.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejen to, on je i vyznamenal :-) Ale když někdo nechce vidět...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Fico taky najel na ruskou propagandu, když mu jako mafiánovi teklo do bot a to co říká ten jeho nohsled, to už je blbárna ve stylu Solovjova."
.. pak je ale mafian nebo napojeny na mafiana v principu kazdy politik. U nas nemusis chodit daleko, staci se podivat na Starosty a jejich kauzu Dozimetr. Ctyri sebevrazdy u lidi, do toho namocenych..jak nekde na dalekem vychode...jestli tohle nepripomina mafii, tak uz nevim co...
Jinak Fico ma aspon koule rikat veci, ktere jsou zabehlemu "establishmentu" neprijemne, coz se mi libi. To ze ty to budes videt vsechno jako "Ruskou propagandu", je tak nejak smutne. Podobnych politiku, ve smyslu, kteri nepapouskuji jednu jedinou pravdu, by melo byt v EU vic.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hezký soubor žvástů snažící se zamaskovat realitu klasickým ruským trikem "Všude je něco špatně".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi neskutecne cerno-bile vidici dogmaticky clovek...

ps: mozna by jsi se mohl zamyslet nad tim, co dela demokracii demokracii.. urcite to neni povinnost jednoho, toho spravneho nazoru.. a zadupavani do zeme kazdeho, kdo vidi treba veci z jineho uhlu nebo pod jimyma okolnostma. Protoze tohle jsou presne prvky totalitnioho mysleni.

Tady mas dalsi "ruskou propgandu" (pozor na mentalni zdravi, pri cteni)
https://www.securitymagazin.cz/zpravy/ruska-armada-je-najednou-druha-nej...
Je to zvlastni, ja mel za to, ze Rusku mezi tim museli dojit penize, tanky, branci a nevim co jeste, podle clanku, co na mne vsudemozne vyskakovali. Kdyz jsem pak psal, ze Polaci uz davno predtim rekli, ze Rusove vubec na dne nejsou, ofenziva se vubec nehybala, pokud to vubec byla ofenziva, atd.,tak se to nelibilo. Nicmene realita je jina, neco o cem se mluvi uz dlouho..ale konecne to nekdo napsal i tady, kdyz to samotne UKcka priznali. Proste vsude je "proruska" propaganda, jen Jiricek1 je svetlo na konci tunelu.. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsi dobrý demagog.
Demokracie je o různých názorech. Ale ne o různých výkladech jasných věcí. Neexistuje alternativní pravda, to je jen jinak pojmenovaná lež. O tom, kdo je na Ukrajině agresor a kdo se brání není potřeba vést žádné debaty. Agresor je ten, kdo útočí na cizí zemi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Demokracie nemá s komunismem nic společného. Opakem demokracie je autokracie, ne komunismus.

Komunismus je součást všech systému, i demokracie. Evropa je demokratická ale aktuálně je i komunistická. Komunismus znamená "řízení prostřednictvím ideologie". Opakem komunismu je kapitalismus nebo "řízení prostřednictvím kapitálu".

Mně je jedno, kdo je agresorem. Vyvracím propagandu, zbytek je irelevantní.

Když nemám argumenty, začnu napadat. Na tohle opravdu nemám čas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle blábol už jsi tady jednou cpal. je to nesmysl. Komunismus je ideologie založená na marxistické teorii o vlastnictví výrobních prostředků dělnickou třídou. Je to hnutí protiburžoazní, hlásající třídní boj a ozbrojenou revoluci. Douč se to a nemať pojmy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty vubec ty komentare vlastne ani nechapes co.. ty ani nemas kapacitu chapat, co se ti clovek snazi sdelit, potazmo co je napsano v tech odkazech.

"Agresor je ten, kdo útočí na cizí zemi."
.. ty vsude vidis nepritele, ze? V mojem textu neni nikde zadna zminka, ani popreni neceho, ze Rusko nezautocilo na Ukrajinu. Ale to fanatik nemuze videt, protoze vidi jen to co chce, potazmo vidi tam veci, ktere tam vubec ani nejsou :)
"Ale ne o různých výkladech jasných věcí."
.. ano jedna pravda, jeden vyklad..to je presne model represivnich/totalitnich rezimu..cehoz tvuj mind set je toho ukazkovym prikladem

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

. ano jedna pravda, jeden vyklad..to je presne model represivnich/totalitnich rezimu..cehoz tvuj mind set je toho ukazkovym prikladem
Ne, to je prostě fakt, který naopak ty nemáš kapacitu nebo záměrně nechceš pochopit a tak mlžíš a ještě obviňuješ ostatní. Realita je jen jedna, 1+1 budou dva v libovolném režimu. Můžu mít jiný názor na to, jak se co má dělat, ale nemůžu popírat, že vražda je vraždou, agrese agresí atd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, na tom webu byly prokazatelně a opakovaně lživé informace, takže to není ani trochu releventní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak radši věř kecům, které šíří RT, Aeronet a místní rusáčci. Ti přece nikdy žádné lživé informace nezveřejňují, vše je pravda :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, ten Rusák, co vlastní aeronet je z protiputinovské opozice a je tu tak nějak nuceně, do Ruska se úplně nemůže vrátit. To jeho důvěryhodnost také posiluje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale vůbec ne, Aeronet přepisuje ze Sputniku, což je zcela oficiální ruský kanál.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, Jirka1 expert na sputnik a aeronet, i když ty weby vůbec nesleduje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hajčusi, ty seš fakt píčus, dávat sem cemperovské manipulátory jako něco validního.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zatímco ty nejsi pičus, když sem cpeš ruskou propagandu?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

manipoukatori.cz neber prosim te vazne. Je to byvaly nacek, ktery zrejme dostava spropitne, za vsechny ty anti-dezinformacni clankyu, ktere publikuje. Tim nerikam, ze se obcas nemuze trefit, ale veci, ktere jsem si tam kdysi zkousel dohledavat ze zdroju, byla proste tvrzeni proti tvrzeni. Stejne tak muze byt on manipulator, ktery se jen veze na vlne "vladni politiky = je tim hodnym", to je vse.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nácek? A nejsi ty rusák, když každého s jiným názorem než má Kreml označuješ za nácka?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak si o nem neco napred zjisti, nez tady budes zase placat nejake moudra

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Výborný způsob jak aktivovat místní komoušskou muňku... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, člověk si udělá neškodný vtípek na téma čínské cenzury a ihned tu startuje standardní šablonovitá proruská propaganda... ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vtipný je, že v EU parlamentu hlasovala jediná proti komoušký normě EURO7 komunistka Konečná, paradox doby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je to zmatení pojmů. Euro7 je extrémně zelená norma, s komančema fakt žádnou souvislost nemá. Konečná bude hlasovat proti čemukoliv z EU, ať je to blbost nebo ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V Číně mají nějaké odlišné vnímání času a nebo ten dojem navozuje jen teto článek ... ?

"Pokud lze z front a nadšení kolem 4090 něco soudit, bude přijetí 4080 úžasné. (Nvidia, říjen 2022) / vydání GeForce RTX 4090D, která by měla top model Nvidie legálně vrátit na čínský trh. Její vydání se očekává začátkem roku 2024."

V Číně nebyla GeForce RTX 4090 už rok dostupná? Přiznám se, že nerozumím tomu proč je potřeba již vydaný produkt "odvydávat", aby se tam mohla vydat upravená verze. Je nutné z Číňanů dělat blbce? Jen ať se zeptají CCP proč k těmto krokům administrativa USA přistoupila ... :-)

PS: Těch důvodů je samozřejmě celá řada, já bych vypíchnul ten, který je možná trochu opomíjený a sice to, že vzdělávací systém Číny i čínská média programově vykreslují rasu Hanů za vyvolenou (čti nadřazenou) a předurčenou ke světové dominanci. Nepřipomíná to někomu něco?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně jak se tahle diskuse zvrhla na diskusi o Rusku. Každopádně...

zvěrstva páchaná Ukrajinci na Rusech nejsou žádná "ruská propaganda".
Ukrajinci je tam pálili, mučili, stříleli. Cvičili deti k boji a v učebnicích bylo psáno, že rus není člověk.
Tohle potvrdili desítky až stovky novinářů z celého světa. Včetně českých. V rámci propagandy byli tyto informace smazány. Sám mám screenshoty z toho, jak se přepisovala wikipedie.
Zakázat Ruštinu na východě Ukrajiny, když tam bylo tak 70% obyvatel etnických Rusů...

Stejně tak je fakt, že Sovětský svaz se "rozpadl" dobrovolně. Zcela prokazatelně přestal být hrozbou přesto NATO nezaniklo.

Zelenskyj vyhrál volby na tvrzení, že zajistí dodržení Minských dohod a nastolí rovnováhu... ano tohle měl v kampani.

Srovnávat Rusko dnes se 40tým rokem může jen někdo, koho zajímá propaganda a ne historie. V Rusku rozhodně nepanuje totalita a Putin neřídí lidi mávnutím ruky (stejně tak je čínský komunismus zcela odlišný od minulých režimů; mezi EU a Čínou je z logického hlediska minimum rozdílů; odlišuje se pouze ideologie).

Úmyslem příspěvku není ospravedlnit činy Rusů. Pouze bojovat s propagandou. S tou ruskou nemusím, na ni je tady každý expertem.

Když ale někdo věří, že Rusové chtěli dobít Ukrajinu za 3 dny se 180 000 muži, těžko se o čemkoli bavit... svět není černobílý. Dle psychologie navíc rozhodně není "dobrý". Kapitalista je úplně stejný z*** jako komunista.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsi spoustu propagandy v rámci "vyvracení propagandy" napsal. Samozřejmě té ruské.
Například nikdo ruštinu na východě nezakázal. On ten jazykový zákon jen požadoval, aby státní úředník uměl i ukrajinsky. A podobně kreativně vykládáš i další věci.
Jinak kapitalista není stejný zmrd jako komunista. Komunistické učení jasně tvrdí, že kapitalistu je třeba okrást a když nesouhlasí tak i zabít pro šťastné zítřky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zakázal. Ruština byla vysloveně zakázaná. S úředníky to nemělo nic společného. Neupravujte si realitu k obrazu svému ale svůj názor dle reality.

Nic z toho, co jsem napsal není propaganda. Znovu, tyto informace jsem osobně četl na The New York Times, EpochTimes, Sky News a slyšel v podcaste na ČT. Kreativitu nevyuživám, byla použita přesně ona slova. Následně jsem si je ověřoval na internetu a všude se psalo to samé. Zdrojem byla mezinánodní delegace novinářů vysláná na Ukrajinu v roce 2013, 2014 a 2016 když byli dokonce USA nařčeny z podpory terorismu na Ukrajině.

Snaha zabít je evoluční "přednost". Nebo náboženská, záleží čemu človek fandí.
S politikou nemá nic společného.

Bylo by na místě si zjistit něco o tom, jak kapitalisti vyhladili celé národy. Kapitalismus není objev minulého století. Pokud jste myslel USA tak ty jsou až na nějakých 20 let za dob kupříkladu Regana dokonalý příklad masového vraha.

Dnes kapitalisti i komunisti využívají psychické násilí místo fyzického, co je dle mně osobně ještě horší. Když vás někdo zabije, je vám to tak nějak jedno. S následky psychické manipulace jste ale nucen žít celý život. Základem marketingu jsou stejné techniky, jaké využívají narcisti a psychopati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezakázal. To akorát hlásil TASS. Ono se rusky pořád mluví i v ukrajinské armádě, takže tyhle lži jsou fakt trapné. Jediné, k čemu došlo, že zrušili za Janukovyče vydaný jazykový zákon, který naopak tu ukrajinštinu na úřadech nevyžadoval.
Ten zbytek jsou prostě politické plky o zlých kapitalistech....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruština byla zákonem zakázaná. Lžete. Nehlásil to jenom TASS, zakázaná je dodnes.

Rusky se v armádě mluví, protože jsou to Rusové.

Všichni lidé jsou "zlí" a politika na to nemá dopad. To tvrdí psychologie a neurobiologie. Ne já.

Mně zajímají fakta, ne váš postoj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zakázaná je dodnes a lidi s ní v armádě i při veřejných rozhovorech pro TV mluví. A teď tu o Karkulce :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty vaše argumenty. 🤦🤦 Musíte být placený "dezinformátor".

Mluví s ní ti, kteří Ukrajinsky neumí (co je značná část populace).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si fakt nedáš říct. Kdyby to bylo zakázané, tak tak nikdo nebude hovořit veřejně do TV. Ale ono to zakázané není, to zas ty jen šíříš lži. A mimochodem ještě blbější než ruská propaganda, ani ta o nějakém celkovém zákazu normálně nemluví, ví, že by se naprosto ztrapnila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom zákonu se mluvilo i v médiích. Je zakázána jako úřední jazyk a ve školách.

Mluví tak protože Ukrajinštinu ovládá pouze malé procento lidí. Vznikla k povzbuzení nacionálního cítení a pro účel propagandy (odlišení se od Rusů). Jde o nový jazyk (formálně).

Zeptal jsem se na to přímo zainteresovaných. :)
Konkrétně jednoho starostu. A Ukrajinci semnou žijí. Mnoho lidí, včetně Ukrajinců a politiků Rusi chápe, jen se o tom bojí mluvit. Promluví až když vás znají a u flašky Bourbonu. Mám to štěstí, že jsem příčetný i ve stavu úplné opilosti.

Rusové navíc dle Ukrajinské Deep state map protistranu drtí téměř na celé frontě. Prolomili už 4 ze 7 hlavních obranných linií existujících od roku 2014 a to v rámci aktivní obrany, ne ofenzivy.

Snaha urážet poukazuje na zoufalost. Ale ne mou. Jste typický příklad člověka, co netuší jak funguje reálný svět, jen sedí před TV (dle argumentů). Taky dle toho, že mně mínuskujete jako kdyby na tom záleželo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A pořád meleš svou. Zjevně tobě moc záleží na tom dostat sem ruskou verzi.
Například tohle je další cinklý nesmysl: ". Vznikla k povzbuzení nacionálního cítení a pro účel propagandy (odlišení se od Rusů). Jde o nový jazyk (formálně)." Ukrajinština je formálně nový jazyk asi jako obrozenecká čeština. Před ní taky žádná spisovná verze nebyla. Což ovšem naprosto neznamená, že se tak nemluvilo již dávno předtím, zvlášť když Ukrajina a moskevské Rusko spolu neměly nic společného přes 300 let.
A uplně nějlepší je, že vidíš do nějakých deep state map. Jo, tomu věřím... A co že je to ten deep state? To byl zas Trumberův výmysl...
A nekňuč, že tě někdo uráží. Ale když omíláš propagandistické kecy a to nejen ruské, ale i ty rudé o kapitalistech, tak ti nebudu říkat, jak jsi skvělý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zopakoval jste co jsem napsal. Že Ukrajinština je nový jazyk. Formálně. Formálně znamená reprezentativně. Inteligentní asi moc nebudete.

Deep state map je název civilní verze vojenské mapy zveřejňované Ukrajinci. Mají k ní přístup všichni. 🙄

Proto Zelenskyj začal z ničeho nic mluvit o "Druhé nejlepší armádě světa". Uvěřil vlastní propagandě, jak jsou Rusáci banda neschopných šimpanzů.

Jenomže zatímco na seznamu běží propaganda Ukrajinských dronů a sestřihané videa bez kontextu, Rusové aktivovali tak silné elektromagnetické rušičky, že už ani satelity nevidí jejich základny (půlka Ruska je na radarech satelitu bílá) a dle vyjádření operátora je jen v okolí Bachmutu víc Ruských dronů, než Ukrajinských podél celé fronty.

Rusové nasadili techniku, kterou západ ani nemá (nepřiznává se k ní). Ono se nevědělo (veřejně) že ji vůbec někdo má. Kromě šeptandy o tom, že mají laserovou protisatelintní zbraň. Jsou velice dobře organizovaní a postupují extrémně systematicky. A na telegramu je spoustu videí jak je Dněpr plný Ukrajinských těl. Bohužel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, trollík se projevuje naplno, už útočí osobně.
A pohádky pokračují. Ale co, každý fuhrer potřebuje zázračnou zbraň :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Jiříkem je to marné, jednoho dne snad prozře a pak udělá zadost rčení "V Jiříkově vidění", do té doby pojede jak kolovrátek, chvílemi mám pocit z toho jeho trvání na vyvrácených dogmatech, že je napojen na chatboota, nebo má tak 23let a teď se mu hroutí jeho vysněný svět a proto se jej snaží za každou cenu zachránit.
Třeba k té ruštině, včera, když Kličko oznamoval zatopení metra v Kievě, tak si nemohl vzpomenout na ukrajinské slovo a raději přestal mluvit.
K tomu zákonu: https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/ukrajinstina-rustina-spor-uredni-jaz...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.