Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vznikne česká WikiLeaks

Kdyz svoboda, tak svoboda - doufam, ze tam napriklad budou zverejnovat seznamy lidi, na ktere je vydane celostatni patrani pro podezreni z trestnych cinu. Nakonec, policii si platime z nasich dani, tak mame pravo vedet, jak pracuje, ze jo...Take doufam, ze se tam budou zverejnovat datumy planovanych kontrol napriklad z financnich uradu. Kdyz svoboda, tak poradna. Zadne tajnosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A taky všechna daňová přiznání všech podnikatelů, to bychom koukali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Není to sice daňové přiznání, ale firemní dokumenty s daty, které tě tak zajímají, najdeš veřejně přístupné na Obchodním rejstříku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uzasna demagogie :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dekuji za uznani :-)
Jeste jsem si rikal, ze bude super, kdyz se budou napriklad zverejnovat bezpecnostni opatreni pri prevozech nebezpecnych veznu, jejich harmonogram, trasy cest...To bude super, konecne to tu zacne byt trosku zajimave :-)
Co by mne ale opravdu velmi potesilo, by byly informace o tom, kde se chystaji jake "bezpecnostni akce" na silnicich, a na co budou zamerene...To bych potreboval, no doufam, ze autori budou bojovat za jejich zverejneni...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že policejní buzerakce maji jako hlavní cíl buzeraci řidičů, bylo by myslím nejlepší, kdyby s nima policajti úplně přestali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom se naprosto shodneme, proto doufam, ze tato nova stranka bude takoveto informace zverejnovat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výplatní lístky, účetní knihy, žákovské knížky nevyjímaje. A kdyby někdo nechtěl ukázat, tak pošleme falešného plynaře, který to potajmu nafotí, naskenuje a odnese na cédéčku s obalem co vypadá jako reklama na plynové měřáky. Ale sami to zveřejňovat nebudeme. Řekneme Lojzovi od vedle, on má henten server, nebo jak se to menuje, tak nemůže být žadný blb, ať posoudí jestli ty informace jsou cool a hodí je na ten server.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lepe bych to nenapsal :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pitomci všech zemí spojme se, společně nechť šiřme zaručeně originální, oficiální, zcela pravdivé a zaručeně ukradené zprávy." Ta story o předstírání přehrávání CD Lady Gaga v PC které má přístup k tajným informacím které mělo maskovat vypálení a následné šlohnutí tisíců tajných dokumentů má stejný faktor uvěřitelnosti jako pohádka o perníkové chaloupce. Zvlášť když se přístupy k takovým souborům se zcela jistě sledují a při takových kvantech by tam měli tolik červenejch vlaječek že by z toho oslepli. Hlavně mně baví ten mediální humbuk kolem toho všeho, a osoby naivky Assange. Ovšem ostatní lidé a nezávislí novináři kteří bojují za pravdu už desítky let jsou v komerčních megakorporacemi vlastněných novinách a zprávách zcela kompletně přehlíženi... Nojo, světem se dá manipulovat všelijak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, když se kouknu, jak někteří novináři "bojují za pravdu", tak se vůbec nedivím, že celé té branži nikdo rozumný dávno nevěří.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No právě proto jsem řekl nezávislí. Velká část novinářů dneska akorát předatlovává hrubý matroš co dostanou od agentur jako je Reuters atd. Samozřejmě nikdo nezjišťuje jestli to je pravda...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zjišťuje, ale tím, že se podívají na ČTK. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nezavisli, slo by konkretneji?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, jediná zaručená pravda je na serveru DIIT a zvláště v jeho diskuzích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

te story bych klidne veril, i kdyz neslo o prisne tajne informace (max. secret/noforn), tak dat pristup 2.5 milionu lidi je naprosta blbost
problem nezavislych novinaru bojujicich za pravdu jiz desitky let je, ze je neni slyset (chybi jim prave ten zatracovany humbuk)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, kdyz si vzpomenu na to, jak mela slovenska bezpecnostni sluzba chranene servery, tak si nedelam iluze, ze je vsechno tajny dobre ochraneny....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slováky nemůžeš brát jako standard.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pockejte si 100 let a dovite se jak to bylo.Mozna 150-200.Staci si precist 75 let stary noviny a dobre se pobavite co tehdy psali za bludy.Dneska je to s dezinformacema radove horsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je tu i opačná možnost - že 80 let staré noviny měly více méně pravdu a bludy jsou to, co nám předkládají "učebnice" :-) Celkově jsou ty dějiny taková zvláštní věc; devadesátiletí pamětníci často popisují něco zcela jiného, než třicetiletí teoretičtí historici...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no obe dve moznosti dokazuji jen to ze se nam neustale LZE protoze prvda je nepohodlna, trochu slozitejsi a kruta. Jednoducha lez co se ovcanum bude libit je prijatelnejsi. Kdyz jsem zde na nedavne diskuzi videl tolik minusu pod prispevkama s pravdou ohledne valky tu a tamhle, jak jsou lidi nevzdelani a veri tem dnesnim medialnim kecum, nebo tomu co dostal nazvraceno do palice za minulyho rezimu, tak je me s toho divno. Nedavno bylo ve zpravach jak narod blbne, pruzkum na skolach dokazal jak jsou dnesni deti prekvapive blbejsi nez pred 10-15 lety. Neni divu kdyz sleduji v telce ty hovadiny (furt nejaka star-manie porad dokola) jak to pak ma vypadat.
Narod a to jakejkoliv nepotrebuje chytry ovcany, ti se spatne hlidaji a kontroluji. Narod potrebuje zmanipulovany blby, ti se totiz ridi a kontroluji mnohem snadneji. Ritime se nekam co uz jsme zazili, ale jsme k tomu slepi. Kdo nezna historii je odsouzen ji opakovat. Pomoz nam UFOne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky je tu moznost, ze v tech novinach byly bludy, v ucebnicich jsou bludy (ovsem jine) a treti bludy rikaji ty pametnici (kterym uz selhava pamet) ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi mi nieco uniklo. Hlavne dovod preco sa teraz WikiLeaks kopiruje na tolko mirrorov? Pokial viem nie je tu ziadna snaha US administrativy zastavit alebo zrusit ofungovanie WikiLeaks. Ani jedina! Preco sa to potom kopiruje ako virus a argumentuje sa zaberanim domen, ked sa to u Wikileaks zatial nedeje? Wikileaks nevyzera byt skutocny nepriatel americkej a svetovej administrativy, ak by bol, zverejnoval by dokumenty ktore nieco znamenaju a nielen bulvar pre tlaceny bulvar. Piratske strany sa teraz biju za Wikileaks a pritom to moze byt len sucast spravodajskej hry CIA/Mossad. To sa potom riadne a slusne zasmejem a zaroven zaplacem, ked zistim ze Piratske strany pomahali tymto dvom 'tajnym' agenturam. Pretoze ta moznost tu je a je dost pravdepodobna. Ak by USA chceli zrusit Wikileaks, tak by to proste spravili a tie mirrory by potom davali zmysel, ale nic take sa nedeje a mne to moc zmysel nedava.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mirrory de dělají proto, co uvidíš, když si zadáš wikileaks.com

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

wikileaks.org

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zjistujete si nejake informace o veci nez zacnete psat nejaky prispevek? mirrory vznikaji prave z duvodu ze us tlaci na firmy aby neposkytovali wl hosting/dns. viz zruseni domeny u everydns, zruseni hostingu u amazanu, tvh, zruseni paypal uctu, zablokovani bankovnich uctu, ddos utoky na wikileaks.org atd. vyhruzky smrti a zabitim nebo zrusenim jeho australskeho pasu jsou uz jen tresnicka na dortu a to prosim bez JEDINEHO oficialniho obvineni nebo stihani WL ci JA. tomu rikam demokracie. co se tyce vasi konspiracni teorie o hre cia/mosssadu tak to je k smichu. tohle je zahravani si s ohnem protoze nikdy nemuzete udelat fundovany odhad jak masa zareaguje, respektive se muze zapojit takove % lidi ze to dotycnym velmi snadno preroste pres hlavu a bylo by zle.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s uživatelem ZOLLINO. Je to příliš snadné, aby to byla pravda, stejně jako s tou samotovou revolucí, která vůbec nebyla revolucí, nýbrž plánovaným přerozdělením majetků a vlivů nadnárodních koncernů. Tady se taktéž jedná o hru, kde se pirátské strany dostávají do své vlastní pasti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak mysím že český wikileaks můžou být zajímavý ve chvíli kdy se toho ujme někdo zodpovědný a bude skutečně informace ověřovat (v rámci možností) a zamýšlet se nad tím zda někoho neohrožuje (na majetku, na životě atd), a pokud ano, tak zda si to alespoň uvědomuje (vždy je někdo ohrožen, ať už třeba ten ministr na kterého je ta špína zveřejněna). Pokud to bude ale klasické pytlíkování stylem, jéé tohle sme vlastně zveřejnit ani nechtěli, tohle jsme zapomněli zveřejnit a tohle bylo trochu jinak, tak ať radši ani nic takového nevzniká, byl by to jen další bulvár.

Ještě bych podotknul že by ten server něměl být placený a uvítal bych kdyby nebyl placený ani z reklam, uvítal bych možnost přispět na provoz serveru pomocí donations.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechno co si vyjmenoval ale tak ve skutečnosti funguje. O wikileaks se poměrně dobře staraj, neuváděj ména nikoho koho by ohrozili (stačí si přečíst pár dokumentůa uvidíš, třeba hlášení americkýho velvyslance o situaci s českym radarem), než se uvedou tak je prověřovaná pravdivost(píšou to i v článku nahoře, stačí číst). Nakonec jistli po tom tak toužíš tak můžeš poslat příspěvek wikileaks (ne tý český ale původní) třeba přes účet apod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jako urcite by bylo spravne zverejnovat nejake svinstva (u nas statni zakazky) nebo nejake vojenske svinstva v USA (typu vedeli jsme o utocich z zari, ale chteli jsme ropu a tak rozpoutat valku bylo vyhodne nebo hodili jsme si to tam sami a podobne), ale pokud zacnou zverejnovat unikle zpravy o nejakych zpravodajskych sluzbach (jmena agentu, pozice, informace o teroristickych bunkach a podobne), tak je to zjevne ohrozeni bezpecnosti statu a tudiz i obyvatel a za takove informace by je proste meli postavit ke zdi ...... a co jsem pochopil z kusych informaci na netu, tak presne takove informace nektere dokumenty zverejnuji, takze asi tak ........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.