Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wii mezi konzolemi na čele

Je vidět, že lidé se chtějí bavit. Technická "dokonalost" musí ustoupit hratelnosti a obsluhovatelnosti systému - her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by od věci taky porovnat relativní čísla za poslední měsíce, PS3 jde hodně nahoru. Její nevýhodou bylo pozdější uvedení na trh a taky poměrně vysoká zaváděcí cena. Po slevnění  o prázdinách, plánované slevě kolem Vánoc a konečně taky přísunu kvalitních her se očekává velký rozjezd prodejnosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prodej se rozjede az uvolnbi nejaky soft na kterem pujdou hrat "zalohovane" hry,tak jak je to u XBOX a NINTENDA.Do te doby si s PS3 ani neskrtnou!!!Nehlede na to ze si nadelali s BLUE RAY mechanikou :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS3 je nejvetsi sklamani za posledni roky. Konzole je az 2x drazsi nez konkurence a pritom graficky je na tom uplne stejne. K cemu je lidem BR mechanika dyz na to filmy jeste dlouho nebudou v pujcovnach a ne kazdej ma na to aby si kupoval originalky. Coz podtrhuje pruzkum pohych 10% lidi co ma PS3 ji aspon jendou vyuzily na prehravani BR filmů

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No - to sem se minulý týden dost pobavil, když jsem právě ve FT četl, že Wii ji v čele prodeje next gen konzolí ... Zjevně to do toho ňák moc neviděj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

startos:ou dvakrát dražší ps3 než konkurence,probud se laskavě,kup si xbox 360 za 12000 a nezapomen že za tu cenu dostaneš konzoli sexterním zdrojem velikosti cihly...pramechanikou DVD která má velké potíže s hlučnotí,20gb hdd ze kterýho máš ale jenom 13gb zbytek je systém,platíš měsíčně za online a pokud chceš používat wifi je třeba dokoupit adaptér za 2000kč,u ps3 máš hdd 60gb wifi je vestavěnej, online hraní zadarmo,web prohlížeč,next gen mechaniku která se osvědčila vždy když vycházela nová konzole(ps1 CD ps2 DVD,např v roce 1999 vyšel nadějný dreamcast ovšem díky své cd mechanice šel do prdele,a to nemuvím o tom že xboxu už 7GB na dvouvrstvém dvd(víc než 7 nedá) nestačí,takže si vyber bud šunt xbox360 který neuvěřítelnouz poruchovost 60procent(veř mi znám většinu komunity v čr) nebo ps3 za 16000 s dvěma ovladači a dvěma hrama,jen tak pro informaci vlastnil jsem nebo vlastním obě konzole,příště až něco vybleješ tak se zkus informovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

re HEC: Co proti tomu máš? next gen nezahrnuje jen grafiku. PS3 a XBOX možná jsou o generaci napřed v grafice, ale co se týká ovládání, stále se plácají v osmdesátých létech minulého století. Wii sice má horší grafiku, alespoň ale využilo některé možnosti ovládání tohoto tisíciletí a tak je v něm tak o pět generací před xboxem/ps3. IMHO wii posunulo zážitek z hraní podstatně více, než poslední dvě generace PS dohromady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OT: Jak je videt, Churchillovo "Verim jen tem statistikam, ktere si sam zfalsuji" porad plati :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, PS3 to trochu přestřelilo s hardwarem, ale já jim fandím za tu odvahu nasadit Cell a BluRay. Za dva tři roky tady bude stále PS3, na kterou začnou konečně vývojáři využívat její potenciál, Microsoft už bude nejspíš prodávat XBox 720...
BluRay je prostě investicí do budoucna, v kombinaci s nějakou lepší placatou televizí je PS3 opravdu zajímavý zážitek. To že u nás takovou televizi většina lidí nemá je pouze otázka času - ceny letí dolů přímo zběsile.
S tím pirátstvím je to jasné - pokud by byla prolomena ochrana, stejně jako u XBoxu, Wii a třeba PSP, bylo by to s prodeji trošku jinak.
K tomu revolučnímu ovládání u Wii - PS3 má SixAxis, který se taky dost používá ve hrách, dokonce lítání s drakem v Lair je na naklánění ovladače přímo založeno. Samozřejmě, že se to setkalo s rozporuplnými reakcemi, ale to se dalo od novinky čekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Alex: Naklaneci ovladac jsem mel uz kdysi davno u svyho prvniho PC (MS SideWinder Freestyle Pro), takze nechapu, proc o 100 let pozdeji ;) z toho nejake Nintendo dela takovou vedu... Vyjma simulatoru (hlavne motorek) to totiz k nicemu kloudnemu nebylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimochodem, Wii ma za provozu spotřebu 17 W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Tom666

Mam ji doma a je to proste o necem jinem.
Krome toho ze se nejedna jenom o naklaneni ale o napr. pozicovani v prostoru, o zachyceni pohybu ovladace, jeho rychlost a smer (viz. golf, tenis atd).

Z technickeho hlediska je to zazrak (viz ten accelometr co je tam pouzit), z hracskeho je to zabava a to i pro obycejne lidi.

Neda se to popsat. Uz jen takova blbost ovladani kurzoru, kdy se kurzor "mysi" otaci podle pohybu zapesti a zaroven rukou ukazujete kam se ma posunout.

Vrele doporucuji si aspon neco precist a treba zacit jak je to ovladani vyuzito u Metroid Prime 3.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wii jsem ještě neviděl, ale podobný akcelerační free joystick se pod názvem CYBERPUCK prodával už v roce 1995. Mám ho doma jako součást virtuální helmy VFX1, takže bohužel se připojuje speciální kartou. Ale existovala i verze pro gameport a jak je vidět, uplně to upadlo v zapomění.
http://www.digibarn.com/collections/devices/vfx1-headgear-vr-system/inde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wii neni o tom, jak je ovladac revolucni - HW tu byl uz davno. Je to o tom, ze se ten HW podarilo genialne skloubit se softwarem a vysledkem je skvela hratelnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja pise nedelak2, abych takovy ovladac opravdu poradne vyuzil, nutne potrebuji mit take nestaticke zobrazovadlo pro pohyb hlavou, tj. helmu, jinak je to stale jen drbani se levnou rukou za pravym uchem, cili polovicate reseni... A stejne si nedovedu predstavit hrat tim treba FPS - clovek se prece potrebuje soustredit a ne u toho cvicit a tancovat. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.