Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows XP N za necelé dva týdny

Real media player je takovej šit že by to měli zrušit. Mak ještě Quick time nebo jak se to jmenuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

N jako NLited (nebo NLite Ready, NLite Pre-installed), to by teprve bylo maso ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tahle rozhodnutí jsou s prominutím úplně k ničemu. Když jednou někdo na takový systém WMP dá, tak už se ho zase nezbaví. Pokud se mělo něco vynutit, pak to, aby bylo možné všechny postradatelné součásti systému odinstalovat. Nikdo přece nemůže tvrdit, že chod systému bude narušen, pokud tam nebude přehrávač médií. To je jako tvrdit, že Office nemohou fungovat bez pomocníka (sponka et al.). Taky by se tím dalo solidně zaútočit na IE a propojení s Explr. Zbavit se Messengeru dá ostatně taky něco práce. A to všechno zabíra strašně místa na disku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alan: Ne možnost odinstalovat, ale aby byla možnost je !vůbec! neinstalovat... Abych nemusel používat nástroje jako nLite ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec neinstalovat je fajn, ale musí se kvůli tomu dělat různé verze. Jistě by bylo fajn, kdyby ta možnost byla při instalaci jako až do W98 u některých součástí byla. Ale jak vidno, tak MS to může vést k tomu, že to bude pouze v systému chybět, jak to tam dáš, tak se toho už nezbavíš. Aspoň tak jsem to četl. To mi přijde lepší možnost odinstalovat - to budu moct udělat kdykoliv.
N-lite to umí? No fajn, je to potom funkční systém nebo se jen vyrojí další chybové hlášky?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alan: Já si naopak myslím, že odinstalace součástí windows je k ničemu a v systému to stejně zůstane :(

Jinak ten nLite umí osekat instalačky woken docela brutálně, jak to pak chodí záleží na tom, co všechno odstraníš ;)
Je samozřejmě rozdíl, když jde o stand alone počítač, nebo mašinu v síti. A člověk si s tím musí hodně pohrát, než všechno vychytá. Na druhou stranu je krása mít wokna bez messengera, outlooka, moviemakera, imapi atd. a hned po instalaci mít téměř vše nastavené a vyladěné podle přání :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Krozyk:
Souhlasim :-D
NLite bych integroval do woken jako takovych :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to uplne na nic. Kazdy vyrobce SW ma pravo dat do sveho OS cokoliv, aniz by ho nejakej idiot sikanoval. Nelibi se ti OS s preinstalovanym media playerem ? Tak si ho nekupuj. Neexistuje jediny logicky duvod, proc by tam byt nemohl. Jakykoliv jiny OS ho tam ma taky - kdyz uz system nainstaluju, tak ocekavam, ze umi takovou samozrejmost jako prehravat video aniz by se neco muselo doinstalovavat. A integrace do systemu ? No jiste, prece nechceme aby to dopadlo jako v linuxu - hromada nedodelanych prehravacu jen proto, ze kazdy umi prehrat jen neco. MS nebrani nikomu pouzivat jiny SW, navic je jasne ze pokud ten SW a jeho knihovny jsou dulezitou soucasti systemu, tak je jasne ze je to tam ma byt a ne se to pak snazit dobastlit nejakym freewarem.

A Nlite ? to ma byt vtip ? Jakmile se nainstaluje takove PC do domeny, hnedka nejde spustit pulka sluzeb jen proto, ze chybi Mesesenger, RPC, komunikacni sluzby...... a pak je to na reinstall z normalniho CD kvuli usetrenym par MB na 200 GB disku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na ty dotazy ve fórech: 'Pomóóóc, mám WXPN a nejdou mi přehrát filmy v divx, nevíte co s tím, plííííís?'

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Taky mám tyto rádoby experty rád. Ale co, to je jejich problém. Pak akorát nadávají, že jim něco nechodí jak má.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ptc: No jasně, vlastně toho je we woknech ještě málo. MS by tam měl ještě vylepšit malování alespoň na úroveň freeware grafických programů, přidat jednoduchý program pro práci s vektorovou grafikou, nějakej lite CAD, něco na tvorbu hudby atd. atd. A pak by mohly wokna stát třeba 25 tisíc nebo víc :(
Opravdu si myslíte, že tudy vede cesta?! (bez urážky)

K tomu nLite. Asi jste to s tím ořezáním trochu přehnal ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vasek: Taky mám rád tyhle rádoby chytráky ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze je nyní společná i pro bleskovku Ke včerejší zprávě o brzkém uvedení Windows X....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tato diskuze byla založena k článku Windows XP N za necelé dva týdny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Krozyk :
Ale ať to klidně udělají, pokud přidají funkčnost bude to tobě jako zakazníku na škodu ? A pokuď to přeženou s cenou a podobně uvidíš jak rychle se přejde na jinej OS. Když někdo začne vyrábět rohlíky sice garantovan křupavé, ale za 25,- tak všichni pujdou do gumovejch za 1,-. Zakazovat Media player je jako nemontovat do auta motor protože neumožníš zákazníkovy si vybrat.. M$ vyrabí a ty ber a nebo nech být.. Ostatní firmy mají možnost nabídnout svůj lepší OS a nebo aplikaci, která bude schopná přesvědčit zákazníky, že je natolik kvalitní, že ji musí mít.. (stejně to funguje v oblasti "hmotného" trhu - jen lepší přežije)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Zidy:
Představ si, že je na světě výrobce aut, pro které je tak široká síť čerpacích stanic, že se tato auta rozmohla široko daleko a používá je drtivá většina lidí, řekněme 70%, ať nežeru. Zbytek lidí používá auta různých výrobců, ale používají paliva jiná, vesměs strašně málo dostupná (cca 1 čerpací stanice na kraj). Jenže výrobce těch aut, co se prodávají nejvíce, ti automaitcky:
- vrazí do auta svůj vlastní přehrávač CD, který neumí MP3 nebo tě omezuje pouze na poslech placených stanic
- dá ti tam klimačku, která buďto běží nebo neběží - nejde regulovat
- montuje na auta speciální gumy, které nejde nahradit jinými (nanjejvýš lze ještě na tyto gumy nazout jiné, větší)

Přiznám se, že se mi moc nelíbí, že nějaká EK mele někomu do toho, jak má dělat své produkty, na druhou stranu se mi ještě víc příčí praktiky MS, jenž si se svým výrazně majoritním postavením na trhu dovoluje světu diktovat, co má dělat. Takže ono je to sporné v každém případě, ale zrovna v tomto jsem docela rád, že se Windows XP N objeví. Dokážu si ale (jako mnozí) představit řešení podstatně bližší optimálnímu: Úplně by stačilo, aby byla ve Windows možnost to či ono instalovat nebo neinstalovat. MS tuto volbu uživatelům svého systému nedává a to je to, co mi na celé věci vadí úplně nejvíc. Ať k těm Windowsům dávají třeba milion aplikací, ale ať umožní uživateli při instalaci systému volbu tu či onu aplikaci instalovat či neinstalovat, jak to v mnohých případech dělají linuxové distribuce.
Zdržme se, prosím, komentářů, typu "ber nebo nech být", "máš jinou volbu" a tak, jsou naprosto mimo mísu (já totiž zatím "beru", protože mi prakticky nic jiného nezbývá, když chci, aby mi tam chodilo všechno, co potřebuju, ale zrovna např. WMP mi v systému fakt vadí, stejně tak mi tam překáží OE, Messenger a Movie Maker, to je prakticky vše, Internet Explorer jsem ochoten oželet, neboť jej výjimečně používám k návštěvě webů, které autor nezvládl). Jeden člověk by se k jiné volbě přesvědčit dal, lid však tak snadno nepřesvědčíte. A o tom to, bohužel, je.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S praktikami MS se naprosto neztotožňuji, ale na druhou stranu, být MS a mít pořád nějaké rejpaly a cenzory za zadem, divím se, že jednoduše neřeknou: balíme, zavíráme a dělejte si co chcete! To by pak bylo něco! MS zkrátka umí byznys, umí do počítačů a má pořádný náskok. Když se to někomu nelíbí, ať jednoduše jejich výrobky nekupuje, neprodává a ani pro jejich platformu nic nevyvíjí. Ostatně, jen tak se můžou praktiky MS změnit. Dnes je to jen vzdor a politická represe těch ukřivděných a neschopných.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT :
auta - a jak to asi dopadne? i velky gigant prijde na dlazbu kdyz bude delat takove veci jako uvadis pokud se to lidem ty vlastnosti budou vadit. Souhlasim ze by moznost pri instalaci mela byt volba instalovat ci ne a to tak ze pri volbe ne tam nenajdu zadne smeti treba IE.
Přiznám se, že se mi moc nelíbí, že nějaká EK mele někomu do toho, jak má dělat své produkty, na druhou stranu se mi ještě víc příčí praktiky MS, jenž si se svým výrazně majoritním postavením na trhu dovoluje světu diktovat, co má dělat
no jo ale to uz tak byva ze ten kdo je na trhu hlavnim hracem ten urcuje co jak bude. Muj nazor je ze tento stav by mel byt nedotknutelny - zadna EK a podobne. Existuje nejmocnejsi nastroj na regulaci a volbu. To je hlas zakaznika a ten jako jediny ma urcovat co se mu tam libi a co ne. Problem je ze vsichni nadavaji a vsichni to pouzivaji. Proc je MS nej. ? no protoze k tomu dostal prilezitost. Na zacatku to mohl byt kdokoli jiny. Dalsi duvod je jasny kdyby se lusknutim prstu ( velice nerad pouzivam kdyby .. ) vytratily vsechny cerne win tak by toho tady moc nezustalo. To je duvod proc je to tak rozsirene . Pripadami ze lidi to berou jako klasiku. Proto at je system jaky chce lide a hlavne BFU na to neslysi a porad to bude pro ne nej. system ja by rekl ze ho musi mit uz v krvi. Tim ale znemoznuji konkurenci a proto si tady nekdo dela co se mu libi. U FREE SW rozhodne urcuji spotrebitele co bude v ladsi verzi.
Opravdu nevim proc nekdo pouziva neco co mu vylozene nesedi to ja nejak nechapu. Reseni jsou 2 bud si clovek na to zvykne a nebo si najde jine reseni od nekoho jineho. Posledni moznost je udelat si sam svuj system - nerealne to neni ale je to volba kterou nemuze jit kazdy. Myslim ze pokud ti vadi jake rohliky pecou v te nebo v te pekarne tak si najdes jiny zdroj . Idealni vec na svete nenajdes - neexistuji a tak zustanes u rohliku ktery ma co nejmin zaporu a nejvice kladu. Pak posledni reseni ( ale rikam neni to pro kazdeho) si muzes vyrabet sve vlastni pecivo a pokud se trefis tak ho dokonce muzes nabizet jinym. Cili vec kterou pouzivas vysla asi nejlip pomer kladnych a zapornych bodu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

capellen > obávám se, že kdyby MS zavřel krám, tak by nastal skutečnej konec světa ;-)
 
WIFT > prosím tě, co ti vadí na WMP..., když je máš jen na HDD a nijak jinak se neprojevují.  Nebo jo? Fakt si neuvědomuju, proč by ti měly vadit.
Mimochodem OE snad nemusíš instalovat, ne? Už si detailně nevzpomínám na instalaci, nicméně fakt je, že já OE ve W98 nemám. Nebo to je novinka k verzi XP? :-D
 
morph > MS zřejmě žádnou konkurenci nemá. Pokud chce člověk počítač využívat na základní věci, co se od počítače očekávají (hry, multimédia, internet, lepší psací stroj) a přitom zůstat kompatibilní s okolím, tak nemá jinou volbu než Win. Nebo ano? O ničem nevím.
Linuxáři asi namítnou, že to linux splňuje taky (slyšel jsem o nějaké emulaci Win pro hry), ale linux asi nerozchodí každej průměrnej uživatel. (Taky nevím, jak je to s kompatibilitou dokumentů.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AleX : nemas pravdu. Nemuzu se ted rozepisovat ... ja vim je to chabe ;) kdyz tak nech e-mail a muzem pokecat.
 
 
----------------------------
Nezajistuji odpovedi na me prispevky (patrne o to stejne nestojite ;) protoze cd-r neumoznuje posilani reakci na e-mail tak jak to funguje na jinych diskuzich. (jsem ochotny platit i 20x vic nez je minimum - ovsem tady o princip )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

morph > email ti nedám, musíš se rozepsat tady :-)
O odpověď ale stojím, protože si sám nejsem příliš jist tím, co jsem napsal ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím o čem se tu hádáte jiný OS než WINDOWS neexistuje (je tu sice linux, ale je trochu dost složitý pro normálního uživatele) a druhá věc je ta že by MS měl povolit při instalaci, to abych si jako uživatel zákazník mohl vybrat co z nabýzených programů chci nainstalovat a co ne. Na to jako zákazník snad mám právo nebo ne. A když tu bylo to přirovnání k autům tak přidám taky jedno když si koupíš auto tak si taky můžeš vybrat, že tam chceš střešní okno, klimatizaci, autorádio a jaké a další věci a tak by to mělo být i WINDOWS

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

-> Morph:
>Muj nazor je ze tento stav by mel byt nedotknutelny - zadna EK a podobne. Existuje nejmocnejsi nastroj na regulaci a volbu. To je hlas zakaznika a ten jako jediny ma urcovat co se mu tam libi a co ne.

To ale v pripade monopolu prave neplati. A neprisli na to zadny socialisti, ale kupodivu v Americe uz pocatkem minuleho stoleti. A od te doby jejich antimonopolni urad provedl nekolik rozhodnuti, kdy nucene rozdelil nejvetsi firmy - bylo to v ropnem prumyslu, telekomunikacich a vzdy to prineslo uzitek. Monopol ma totiz tendenci neustale rust a vytlacovat jakoukoliv konkurenci treba i nekalou soutezi.
Takze treba spolecnost provozujici cerpaci stanice se rozhodne podnikat na poli obcerstveni. U svych benzinek postavi podniky a zacne konkurenci vytlacovat dumpingovou cenou (treba pri natankovani piti zdarma), kterou dotuje ze zisku z jine cinnosti. Konkurence zkrachuje, protoze takova cena je pod jejimi vyrobnimi naklady. Po prevzeti konkurenta se ceny samozrejme opet zvysi. Zakaznik uz nema moznost vyberu a pripadna konkurence zacinajici z nuly je velmi slaba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PRD: Tvůj příspěvek je takový prd do větru. Jestli znáš jenom dva operační systému a chceš rozdávat rozumy, tak si jdi diskutovat mezi sobě podobné třeba na novinky.cz apod. :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: Ano, ale ta firma s autama, která má 70% na trhu s tímhle podílem určitě nezačínala a prosadila se tím, že její produkt zakazníkům vyhovoval v té podobě v jaké jej distribuovala a navíc pokud si je schopná trh udržet je zřejmé, že většině zákazníků vyhovuje produkt takový jaký je. Tedy byla schopná jej prodat.
Když se podiváš na "Smrt krásných srnců" jistě tě pobaví, jak hlavní hrdina prodá vysavače i tam kde není elektrika. Bereš to však jako podvod, omezení? Ne, je to jen snaha a schopnost přesvědčit o tom, že tenhle produkt opravdu musíte koupit...

Pokud velkým firmám přestane Win vyhovovat, přejdou na jiný OS a v tu chvíli M$ končí .. takhle dopadlo na dlažbu spousta "super firemních velmocí". M$ vyrabí a ty jsi zákazník - a máš možnost volby...

A pokud vezmeš programy ... většina se dá, nějvýše během několika měsíců a i u monstrozních balíků, upravit pro jinou platformu (zde jsou hry klasickým příkladem) Viz. dnes Apple... přechod na intel je v podstatě banalita...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Používal jsem OS/2, který byl minimálně o třídu někde jinde, než v té době Windows. A nestála za ním nějaká firmička z "Horní Dolní". Uběhlo ani ne 10 roků a kdo si dnes na OS/2 vzpomene? A žádný antimonopolní úřad nebo EK do toho nekecal. Proč tomu všemu neponechat volný průběh?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ALL:
AleX : musim ? nic nemusim ;) Stejne tak jako nemusis pouzivat OS ktery se ti nelibi a nesedi ti.
Je pravda ze linux je neco jako ridit vlak misto osobniho auta. Je to proste jiny styl. Nekdo si zvykne nekdo ne. Taky je pravda to ze MS je firma ktera ( Podnikání se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku ). Jiny cil neni cili kazda firma (pokud to neni nejaky dobrociny spolek) musi a vetsinou se proto i vytvari. To co dela je podle jejiho nejlepsiho vedomi a svedomi a trh urcuje ( tj. zakaznici at velci ci mali) jestli ma firma narok na uspech. Vsichni kdo pouzivaji nelegalne OS tim podporuji jeho masovou rozsiritelnost protoze jak sami lide rikaji ze usly zisk treba MS nelze pocitat tak ze nelegalni win = cena jedne licence. Jinak receno proste by si to nikdy nekoupil a tudiz by to ani nepouzival. Pokud by to tak bylo ve skutecnosti tak MS nema tak masovou popularitu a tim by nemohl ovladat trh a obratila by se "sachova hra" a ten kdo by urcoval co bude nebo nebude v tom ci onom OS by byli zakaznici - rozhodne by na to meli vetsi vliv. Plati to ovsem u vseho nejen u MS a u SW ale vubec. Ty velke giganty jako je MS a vsechny ostatni firmy ( Adobe Autodesk....) to samozdrejme vedi a tak trochu s tichou podporou to podporuji protoze se tim stavaji hlavnimi hraci na trhu. No "kdyby" zmizel vsechen nelegalni SW tak by uz to zdaleka nebyli ti nejvetsi hraci a o tom jim prece jde zustat na spici toho pelotonu. Rekneme si take ze hlavnim tim drzakem jsou velke podniky kde se licence nakupuji ve velkem a plai se opravdu velke penize. To je tak trochu proti tomu co jsem psal vyse. Pravda je ale asi nekde uprostred.
 
AleX:
PRD:
jiny OS system neexistuje? Jako asi neexistuje pro tebe a MS ti vychazi jako jediny akceptovatelny OS. Linux neni OS linux je pouze jadro. Kdyz uz tak (GNU/Linux) a hlavne asi nejaka distribuce GNU/Linux. To ze by MS mel povolit uz pri samotne instalaci vyber moznosti produktu musim jen a jen souhlasit ( nebo pokud je to pro nej slozite udelat dalsi verzi OS ktery a to je dulezite nebude vedet (pokud si dany produkt nevyberu) o tom ze nejaky IE ci WMP existuje. Klidne at si nastavi defaultne treba s doporucenim ze tyto produkty vrele doporucuje. To ale jak to ve skutecnosti bude rozhoduje pouze MS (on si jiste mysli ze dobre) a to na zaklade toho aby si hlavne upevnil postaveni a prisly mu nejake ty prasule. Na tom se zivi spoustu lidi a proc to vsechno delaji ? ma to v drtive vetsine pripadu jen jeden vyznam a to je aby jsi mohli koupit bazen na zahradu auto doma a proste uspokojovat sve blaho a touhy stejne jako zde lide co chodi do prace. Ne vsichni totiz delaji praci ktera jich bavi a ten kdo to tak ma tak mu gratuliji.
Ted k tomu Gnu/Linuxu ... pred "par" lety byl Linux volbou pouze pro zkusene. To se vetsinou rika ovsem asi kazdemu dojde ze na tom neco neni v poradku. Neznam nikoho kdo by se narodil jako zkuseny. Nejak se k tomu clovek musi dopracovat a tak se nejak zacit musi. Cesta to neni snadna a  pro mnohe urcite ani vysledek neni uspokojivy. Za tu dobu tech par let se to uz ale nekde posunulo takze to zvladne i dite skolou povine co uz umi par kliku.  Proste to neni pro vsechny. To je ale jako si stezovat pred xx lety ze tady neni poradne auto co by bylo spolehlive a melo to podle mych predstav. Proste se musi ukazat konkurence nebo by jsme jeste dnes tady jezdili v autech ktere dnes vidime v muzeu. To proc to tak neni je ze vznikla konkurence (coz u MS ted neni viz prvni odstavec proc tomu tak neni)  Jeste male doplneni nemuzete "kupovat" a upevnovat tim pozici daneho hrace a pak si stezovat on na to nemusi slyset protoze vy si to stejne "poridite" a tim si zami zacpete usta.
Proto rikam ze nechapu ze nekdo nadava na kvalitu rohliku od pekarny XY a stejne to podporuje. Muzete kupovat jine rohliky a nebo umoznit vznik konkurencni pekarny a nebo se do vyrobu rohliku pustit sami ( tezka prace ) a pak je mozna i prodavat pokud se vam bude chtit a hlavne pokud budete mit stejne chutove bunky jako ostatni -> ze zakaznik si vzdy vybira to co je mu nej. i kdyz to ma nejake ty mouchy.
Jirka : souhlasim s tebou ale kdo umoznuje vznik monopolu ? teda pokud to neni pripad SPT Telecom  kdy se reklo jedna firma to udela ...
Cerpaci stanice.... ano ale preziji jen silni nerikam ze to je idealni ale konkurence musi byt pripravena na to ze na benzince dostanu lahev zdarma pri nacerpani x litru ( dnes to tak je a nevim o tom ze by nekdo krachoval diky piti zdarma). Pokud se ceny opet zvysi tak muze zacit kdokoli neni to jednoduche  lidi utahnes na varenou nudli .. do kvality nejdou. V soucastne dobe je tezke porazit gigant jako je MS ale my jsme si vytvorili a volili vudce a stele upevnujem jeho pozici ;) 
Dobre ale jak urcis jestli ma pravo prezit cerpaci stanice ktera si udela posezeni a nebo vedle trafika nebo obchudek. Dnes jezdime vsichni ( ja ne ;) ) do supermarketu a tim podporujeme a nicime male obchudky. Co je lepsi ? kdo to rozhodne ? Po 89 se rikalo ze delat u soukromnika je za trest delas jako brok a dnes? takova prodavacka v nadanrodni spolecnosti jako vlastnici super mega giga marketu ? Kompromisy nemam rad neni to ani ryba ani rak ale asi neco takoveho by tady melo byt.
 
 
 
----------------------------
Nezajistuji odpovedi na me prispevky (patrne o to stejne nestojite ;) protoze cd-r neumoznuje posilani reakci na e-mail tak jak to funguje na jinych diskuzich. (jsem ochotny platit i 20x vic nez je minimum - ovsem tady o princip )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> morph:
Re: "Existuje nejmocnejsi nastroj na regulaci a volbu. To je hlas zakaznika a ten jako jediny ma urcovat co se mu tam libi a co ne."
Tak to je dobrá utopie ;). Průšvih je v tom, co sám uvádíš: "Problem je ze vsichni nadavaji a vsichni to pouzivaji." Proto to, cos napsal, je sice strašně krásné a já sám bych si příl, aby to tak fungovalo, jenže ono to prostě nefunguje. :-))

>> AleX:
Představ si, že by ti MS automaticky vrazil do OS nějakýho molocha rozsahu Corel Draw a zakázal by ti ho odinstalovat. Nemusel bys ho používat, jen bys ho nesměl odinstalovat. O co mi jde? Že WMP je sice oproti Corelu relativně malej, ale pořád jsou to mega navíc, který v tom OS být nemusí, když člověk nechce. A přitom MS se tváří, jakože ten OS bez WMP prostě nejde (a to nechci vidět to překvapení, až uvidím WinXP N, jak záměrně blbnou ;)).
"Když Hospodin popatřil na Microsoft a shledal, že s ním nehne, vznikl nLite." A já říkám: Zaplaťpámbu za nLite (vůbec bych se nedivil, kdyby nakonec vzal MS nLite a během několika málo minut vytvořil Windows XP N ;)).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT : no je to utopie a rekneme si to bez chozeni kolem horke kase. Lide jsou hloupi. Utopie je aby lide byli chytri ;) (vetsina)  kdyby tak takova situace nemuze nastat aby nekdo kdo se nam nelibi s nami  manipuloval protoze by se nedostal za hlavniho (spravne jen velkeho) hrace.
Lide uz bouzel chodi jen s ocima po cenovkach a nezajima jich obsah a kdyz je nejaka prilezitost tak neplatit vubec. Pritom hlavnim argumentem je ze maji malo penez a kdyby meli vic na vyplate tak si budou kupovat ty vyrobky a sluzby s ohledem na kvalitu. Je to jen hloupa vymluva. Neverim tomu. Ten kdo ma hodne penez skudli jeste vic aby mel jeste vic a nechce utracet protoze by se dostal zase zpet.
Proto si muzem stezovat sami na sebe. Firma jen dela to co ma snazi se dosahnout zisku a to co nejvetsiho. Stejne tak jako kazdy jedinec o vyssi plat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> morph:
Ano, taxtím souhlasím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.