Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube stahuje 30 000 klipů

autorská práva - TOJE ALE HNUS VELEBNOSTI

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm... pro tebe je to možná hnus, ale ono by to bez nich asi moc nešlo. Kdo by potom chtěl být autorem, když by po prvním vysílání pořadu už nedostal ani cent?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umění je řehole, tak s tím každý autor musí počítat :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt: Jsou i umelci, ktery to nedelaj kvuli penezum a kterejm nevadi, ze si misto Porsche koupi jako kazdej jinej Skodovku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomáš Marný: A když si třeba někdo zkopíruje můj program a pak ho prodává a zatímco někdo si vydělává na něčem co jsem vymyslel, já z toho mám akorát tu práci, co jsem do toho investoval... to není hnus?
Nebo když firma něco vymyslí, někdo to zkopíruje a vesele prodává taky, daleko levněji, protože nemusí platit náklady na vývoj?
Přesně od toho jsou autorská práva. Autorská práva jsou správná věc; hnus je spíš to, co se někdy pod hlavičkou "prosazování autorských práv" dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Joker: Jak vas tak ovsem posloucham (ctu :-) ) vy hovorite spise o podstate patentu (na rozum/cokoliv) ... a to je uz tedy tuplem hnus :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

autorska prava je asi normalni dodrzovat. Ac se tak vetsinou nedeje. Nemam problem pokud se nekdo brani, ale stve me, kdyz se nekdo parazituje na cizi firme. Kdo poskytl obsah porusujici prava? Uzivatel, ktery uploadoval, ci YouTube? To ze neni mozne videa kontrolovat rucne spravci YouTube je jasne. Technicky je to nezvladnutelne. Ale pronasledovat jedince, kteri autorske pravo porusili se nevyplati...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim dovod preco by sa na pesnicku/program/autorske dielo nemalo pohliadat ako na kazdy iny vyrobok/produkt ludskej cinnosti. Ked vyrobim lopatu a predam ju, utrzim za predaj peniaze. Nevidim ziadne moralne pravo ziadat od kupujuceho dalsie platby za to, ze moju lopatu pouziva (a dajme tomu pomocou nej aj zaraba peniaze). Zaroven je mi prd do toho ci tu lopatu o mesiac niekomu preda a zarobi na predaji. Ked som mu ju predal je jeho!  Tiez ma pravo, v pripade, ze moja lopata je vadna ziadat opravu alebo vratenie penazi. Kde mate takuto moznost napr. pri hudbe? alebo SW?
Nech si vazeny autori stanovia jednorazovu cenu za svoje dielo, ak ho budem chciet tak si ho kupim a budem pouzivat podla seba! Nech mi uz do mojho kupeneho majektu nekecaju a neobmedzuju ma v jeho pouzivani (OSA, atd.). Zaroven nech si za svojim vyrobkom stoja - ak je vadny nech znasaju zodpovednost napr.za reklamaciu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi taky lopata. Porovnávat fyzickou věc se softwarem, který během pár minut rozkopíruješ přes net po celém světě, to přece nejde. Je to přesně tak, jak napsal Joker:

Autorská práva jsou správná věc; hnus je spíš to, co se někdy pod hlavičkou "prosazování autorských práv" dělá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt:A co kdyby autor svůj soft rozkopíroval přes net po celém světě sám a živil se pak poskytováním technické podpory?
Nesouhlasím, že jsou autorská práva správná věc (alespoň v dnešním pojetí), ale kdyby byla pojata rozumněji, byla by více respektována.
A ještě k tomu prvnímu příspěvku: že se něco šíří zdarma internetem je pro autora spíše reklamou než záhubou, on bude dál dostávat zaplaceno od institucí, které na provozování autorských děl vydělávají (televize, rádio,...). Spisovatelům taky nevadí, že jsou jejich díla prakticky zadarmo dostupná v knihovnách, proč by to mělo vadit jiným?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.