Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Základní deska Gigabyte GA-X48-DS5

"na funkci rostlináře", nená tam být spíše na funkci živočicháře?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej postřeh :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V měděných dolech se černoši radujou že budou mít práci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DaGu:Živočichář byl Hartl,Vlach byl rostlinář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: Hádat se nebudu, mám ale pocit pocit, že ta věta zněla tak, jak jsem ji napsal... Když ne, tak se omlouvám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi mate chybu v tabulce - Název ASUS Rampage Formula ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: Sypu si popel na hlavu za svou neznalost. V článku je to uvedeno správně. Viz důkaz: http://hlasky-z-filmu.cz/wp-content/uploads/na-funkci-to-nebude-mit-vliv...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je někdo fanda Stargate :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to WIFT:
LAN Benchmark: smysl mereni rychlosti 100Mbit na gigove sitovce opravdu nechapu ... co tam asi tak chcete namerit?

K cemu potrebujete gigabitovy switch na zmereni propustnosti mi take neni jasne, jedine odecitat pres management odesilana data ... coz neni rekneme nejlepsi metoda ...
Mereni rychlosti na gigabitu je i s kvalitnim a dostatecne rychlym protejskem ne zcela jednoduche ...

Zpet k testu, pokud zminujes switch, tak asi test ted funguje pres switch(jak funguje sandra test presne nevim, nemam windows) - merite soucasne i latenci switche(stejne tak se projevuje delka kabelaze).

Proto mereni jinak nez NIC2NIC nema smysl, nevypovida za bezne situace temer o nicem a zbytecne snizuje uroven recenze. Je lepsi rici, nejsme na mereni toho parametru vybaveni.

PS:jeste k vyrazu "gigabitova rychlost" - priste prosim radeji cesky(rychlost gigabitu, ...), predpokladam, ze to byla dlouha noc ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> fake:
Řeknu to takhle: po několika recenzích musím sebekriticky uznat, že je jen velmi málo částí takovéto recenze (méně než polovina), s níž jsem spokojen. Budu se nad tím muset dlouze zamyslet. Smysluprostých testů je totiž v těchto recenzích většina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: To porad pouzivate jako chladic to siditko z Pentium Dual-Core, o kterym byly zminky v minulych recenzich? Jestli jo, tak je 3,5 GHz opravdu zazrak :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe - sekám hlubokou poklonu! :)))
Tak informačně nabušenou recenzi s fotkama jednotlivých IO a seznamem nadetekovaného HW v OS jsem dodnes neviděl (a to na cdr.cz chodím často)! =) Stejně tak výsledky benchmarků a zátěžových testů, to je hned vidět, že to dělá zkušený fanda a ne nějaká podplacená redakce. ;) Jak se tady sakra dělá to předplatné? :D To abyste měli na pořádnou testovací bižuterii, třeba SSD s cache. ;)

Vysloveně bych jásal, kdyby někde existovala databáze všeho HW s tak podrobným popisem vnitřností (a dalo se v ní vyhledávat) a benchmarky. ;) Ještě ovladače k tomu všemu a svět by byl úplně jednoduchý... Kdo někdy hledal ovladače na exotický HW, tak ví. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> qee:
Ano a nejen to, nedávno se stala taková nemilá věc, vyzkoušel jsem si efekt Coollaboratory Liquid Pro právě na tomto hliníkovém chladiči, takže tu rozleptanou vrstvu jsem pak musel zbrousit, následkem čehož jsem pravděpodobně docílil větší křivosti povrchu chladiče, který dosedá na procesor :).

>> DuckDaffy:
Nedovedu si představit na testování SATA nic lepšího než po okraj nabušený "DDR2 RAM disk od ACARD Technology" - http://cdr.cz/a/25064. Krásně by se s tím testoval i RAID, protože to má dva SATA porty. S tímhle pracovat, to bych slintal blahem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejake navrhy k testom MOBOs:

test LAN >> kupit nejaku lacnu dosku s 1Gb sietovkou, pridat dva disky do RAID0 a nainstalovat (velmi jednoduche) FreeNAS na USB flashdisk. FreeNAS bezi na FreeBSD, ktore je povazovane za najrychlejsi sietovaci system. Testovat potom napr. pomocou obycajneho kopirovania v TotalCMD.

test OC >> hmm, preco ten lacny defaultny chladic? Freezer 7 stoji 600Sk.

ostatne testy >> vsimnite si ako su vase testy vyrovnane. Myslim si, ze mate nespravnu metodiku - testujete schopnosti dosky v grafickych benchoch. To je kravina. Pri dosku je IMO najdolezitejsie preverit rychlosti internych zbernic (NB <-> SB, NB <-> RAM).
Odporucil by som kompilaciu linuxoveho jadra alebo ineho programu (napr. PHP vo Visual studiu 2008). Takymto testo potesili vela fanusikov/programatorov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa uz rozhodnete na doske nabootovat Linux, mohli by ste aj tam spravit testy USB, hodnoty sa casto dost odlisuju (su vyssie) oproti Win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 NOX: Ještě mě napadá (a neberte si to jako útok), že by šlo vytáhnout konfiguraci registrů čipsetu aspoň v defaultním nastavení. Kdysi jsem si hrál s laděním KX133 (hehehehe) a pomocí utilitky ve Windows šlo docela výrazně posunout výkon počítače. :)
Jinak s tím testováním MOBO a sběrnic pod UNIXem mi přijde jako docela zajímavé téma. Otázkou je, co skutečně ovlivňuje kompatibilitu a výkon MOBO jako celku a nakolik je relevantní a komplikované to nějak otestovat?
Jako klidně bychom nakonec skončili u toho, že budeme 8mi kanálovým osciloskopem sledovat výkyvy kdejakých napětí při zatížení CPU a dalšího HW a budeme nad tím polemizovat, že ten 4fázový měnič pro CPU je šunka. :) Ale nebylo by to od věci! :D

2 WIFT: No měli byste zase testovat (i) na něčem, co se dá ještě docela běžně koupit, abychom my, chudí fandové a nadšenci, zase nekoukali na nedostupný Olymp ale aspoň na Lysou horu. :D Každopádně ten DDR2 disk vám přeju a ne že ne. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy >> nie nie, ziadne osciloskopy. Ide len o to, ze hranie Crysis alebo test Sandra tak nepreveri komunikaciu ako kompilacia nejakeho programu. Kompilovanie je totiz uloha narocna na rychlost a latencie RAM a pritom to nie je syntetika ako Sandra alebo Everest.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevite nekdo kde se da sehnat neco jako ten eSATA kit za normalni cenu? nasel sem tohle http://www.tygriceny.cz/obchod/3-1-e-sata-power-cable ale 331kč se mi zda dost!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> syslik:
No, je to dost, o tom žádná, nicméně existuje jedna věc, která se mně osobně líbila víc, i když jsem si ji musel upravit - cena obdobná: http://www.alza.cz/panel-akasa-sata-ex-bluv-d65009.htm
Info o nepatrné úpravě zde:
http://wrapuch.net/index.php?text=77-sata-front-panel-akasa-jde-to-ale-d...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Na stránce č. 2 v části Specifikace je "Název - ASUS Rampage Formula" :-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

>> Mastodont:
Díky, opraveno.

>> alaska:
Omlouvám se za přehlédnutí, mohlo to být opraveno už dřív, ale nějak se mi prostě nezadařilo... ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Řadiče disku budou asi opravdu problémové. Na téhle desce se mi nepodařilo rozjet RAID5. Připojil jsem tři disky, ale řadič vždy viděl jen dva. Vyměnil jsem napájecí i datové kabely a málem i reklamoval disk. Nakonec jsem zjistil, že vše je OK, jen řadič je nějakej nemocnej. Nakonec jsem to vzdal a rozjel dva disky ve Stripu a jeden nechal jako zálohovací. Ale přesto že jsou disky ve Stripu, jedou jak posrané... Doporučuji autorovi udělat ještě testy RAID s více disky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 JiP2:
Do jakých konektorů si zapojoval disky? Já mám starší verzi téhož (GA-965P-DS4) a mám 2x RAID5 se 3 disky.

Fialové jsou od přidaného JMicronu, který je na dvě věci (na PATA řadič a pak na nic) ale oranžové jsou z jižního můstku ICHxR a pak musíš v BIOSu nastavit režim ICH řadiče na RAID.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U recenzi na HW bych ocekaval podrobnou informaci o tom, jake ovladace vyrobce poskytuje. Tedy zejmena vycerpavajici prehled pro ktere operacni systemy jsou ovladace k dispozici. Jsem priznovce Win XP 64bit. Dokazu si predstavit, ze nekdo zustava u historickych Win 2000 (v zamestnani je sam pouzivam, a nejsem sam). Mohly by se tyto informace u recenzi predevsim MB objevovat? Mohl by to byt i namet na nejaky clanek. Jako ve smyslu tahle firma podporuje operacni system ABC u MB vsech, jen s chipsetem XY, nebo nepodporuje. To same pro grafiky, zvukovky, televizni karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> labuti:
No, uvidím, zajímavý nápad, někdy to zkusím, tzn. mrknu, co všechno je tam za ovladače na přiložené placce a co se dá stáhnout z webu výrobce (to pro případ, že by něco bylo jen na placce, třeba pro linux, a na webu nikoli). Jen doufám, že to nebude příliš mravenčí práce na to, kolik lidí by to mohlo zajímat, protože třeba já žiju v představě, že ovladače pro Windows jsou na webu výrobce a ovladače pro Linux si mohu vyžádat v případě potřeby třeba na hlavním nádraží ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WIFT
Prijde mi, ze vetsina HW jako treba MB jsou co do vykonu velmi podobny. Co ale casto muze rozhodnout, je podpora OS.
Ovladace pro XP, Vista 32, Vista 64 jsou urcite ne webu vyrobce. Ale pro XP 64bit, Win 2000, Win Server 2003 / 32bit, Win Server 2003 / 64bit uz nekdy ne. Nekdy se s tim da zit, kdyz ovladac pro zarizeni sice vyrobce neposkytuje, ale instalace win nejaky Microsofti ma. Horsi uz je, kdyz nema a tim padem OS toto zarizeni nerozpozna. Osobne jsem mel problem s ACPI, nevedel jsem, proc tam sviti zluty otaznicek, co je to tedy za zarizeni a tim padem jaky ovladac mam na webu vyrobce hledat. Navic ASUS ho nemel mezi ovladaci, ale mezi Utilities.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> labuti:
Máš na mysli tu ATK utilitu, co? ;) Přiznám se, že mi dodnes nějak uniká smysl tohoto device ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.