Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zdroje Enermax MaxRevo s výkonem až 1,5 kW a 90%+ účinností

Tak abychom nezapomeli: Na co to bude, na svarecku? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mnoho mne podobnych by privitalo "Hi-End" radu cca 100-200W, opravdu "tvrdych" a ucinnych zdroju / alespon 80% + /, se schopnosti v pohode vykryt kratkodobe narazove odbery ..., kurna, asi na to zalozim firmu, kdyz uz se k tomu nikdo nema..., nebo dela nekdo neco podobneho?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proč to? I plesnivej zdroj s 80+ certifikací ti vezme pouze 20W při 100W zátěži platinium 10W. A tvrdit že na 50W bude mít nízkou účinnost, I kdyby to bylo jen 50% pořád to bude jen 25W navíc. Reálně více než 70% takže max 15W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc to? Protoze mensi spotreba, mensi rozmery, nizsi naklady na vyrobu, nizsi cena...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo by je nechtěl, velikost čísla rozhoduje, i kdyby to byl Eurocase 2000W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych efektivní zdroj s malým výkonem chtěl.

Nedávno jsem zprovozňoval malý server s Atomem. Celé PC i se zdrojem odběr cca 30W. Pokud z těch 30 spotřebuje zdroj 1/3 (a to patří k lehounce lepším), tak už je zajímavé se poohlížet po nějakém efektivnějším. A bude to ještě víc zajímavé, až Intel bude dodávat na trh úspornější CPU a k nim i úspornější čipsety ... Atom pořád nemá dost nízkou spotřebu, zvláště ne při nízké zátěži, je to jen levný hardware s nevelkou spotřebou.

Jak je ksakru možné, že se sestavené PC pohybuje spotřebou okolo 30W a notebook s cca stejnou konfigurací se drží pod 20W včetně displeje? Je to jen o efektivitě napájecí části a tu lze určitě vylepšit. Používat 400W zdroje s certifikací, protože ty méně výkoné jsou ještě horší (měřil jsem), určitě není nejlepší cesta.

Možná vypadá honba za pár watty malicherně, ale když je takových strojů v provozu víc současně a trvale po celý rok... Kvalitní 100W zdroj s garantovanou efektivitou a tichým chlazením by si určitě místo na trhu našel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bude tak velký rozdíl zaplatit ročně za elektřinu 200, nebo 130 korun? Pokud bude mezi jednotlivými zdroji rozdíl v ceně 500 korun (a to by bylo asi víc), tak by se to vrátil za 7 let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si vezme 1/3 tak má účinnost 67% (20W sestava, 10W zdroj). Pokud bys sehnal zdroj s 85% účinností(tzn vynikající na tak malé hodnoty), ušetříš "úžasných" 6,5W. Naprosto nesmyslná úspora energie. Vyměň radši jednu žárovku za úspornou a ušetříš více.

A u ještě úspornějších sestav to naprosto postrádá smysl. Tam neušetříš ani těch úžasných 6,5W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S timto pristupem se nakonec dostaneme do stavu kdy bude zdroj zrat vice nez samotnej spotrebic. Nechapu lidi co jsou vzdy se vsim naprosto spokojeni a sezerou vse co jim kdo naserviruje. Trochu se zmysli nad tim ze nejde v realu o jeden stroj a usetrenych par wattu, v globalu to muze znamenat ze v evrope se muze vypnout jedna elektrarna a to jsme jen u blbyho zdroje k PC. Pritom kazdej protestuje proti vystavbe jakekoliv elektrarny, ale myslet trochu ekoligicky striktne zavrhuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle fakt není řešení pro mne... podívejte se na ty zdroje ještě jednou ... zkratka DC-DC nic neříká? Jinými slovy, proč mít ztráty na jednom zdroji, když za externím zdrojem mohu mít ještě měnič, takže prakticky zdroje dva a tudíž dvojí ztráty (jen trochu jinak rozložené). A když si srovnáte výsledný odběr - prašť jako uhoď, žádný rozdíl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja moc dobre vim, co je DC-DC. Externi zdroj je 12V, interni prevodnik jiz 12V neupravuje. Porovnaval jsem rozdil ATX450W Chieftec vs. toto reseni a rozdil byl 15W. Interni prevodnik se vubec nezahriva (minimalni ztraty) a externi zdroj je taky studeny. Toto reseni je opravdu optimalnejsi, nez klasicky ATX zdroj. Je to vsechno o soucastkach, ktere vyrobce pouzije pri vyrobe. Kazdy setri, kde se da. Cim horsi soucastky, tim vyssi ztraty a tedy i zahrivani. Proc myslite, ze za pasivni 400W zdroj date pres 3tis? Myslite ze to je kvuli vetsimu mnozstvi hliniku na chlazeni?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, pointa je v tom, že mnou použitý zdroj Fortron FSP350-60GHN a i ten Váš kombinovaný ext. 12V + ATX DC-DC měnič mají ve výsledku srovnatelnou spotřebu (při použití zřejmě velmi podobné konfigurace s Atomem D425 - resp. v mém případě konkrétně Gigabyte D425T-UD + notebookový 2.5" HDD, 2G RAM, další eth. karta + externí HDD).

A osobně raději dám přednost tomu Fortronu, protože jednak můžu použít starou skříň (u serveru na kráse nezáleží) a navíc rozumně profukuje.

Stále jsme nenašli jiný vhodný zdroj, který by bylo možné relativně snadno a za podobné peníze (do 1000Kč) sehnat a byl znatelně lepší.

A taky samozřejmě vím, že vyšší cena pasivních zdrojů není jen o větším množství hliníku. Domnívám se, že víc než vyšší cena součástek, hraje roli množství prodaných kusů a i jakási exkluzivnost výrobku. Prostě ho nekupují ti, kterým jde o každou korunu, ale ti, kteří vědí, co chtějí (snad) a proto je i o trochu dražší. Stejně jako u toho Vámi nabízeného case ... míň materiálu a přesto dražší? Proto taky nečekám, že kvalitní 100W zdroj koupím za stejné peníze jako 400W srágoru, ale divím, se proč 100W kvalitní zdroj není ani za dvojnásobek ceny 400W srágory. Třeba jsem jen velmi špatně hledal?

Jen pro zajímavost ... občas si poznamenám nějaké výsledky měření http://cygnus.speccy.cz/srovnani_spotreby.php

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozne konfiguracie:
1xsix core 1xgraficka 2x zvaracka

alebo 1xsixcore 2x graficka 1x zvaracka

aby sme popri hrani crysisu mohli aj zvarat novu bednu :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...pokial Enermax stale vyraba kvalitu...
tak tento zdroj vydrzi aj 5 rokov bezneho (8-12 hod/denne) pouzivania a viacnasobnu vymenu vsetkych komponentov okrem vlastneho zdroja. V takomto pripade snad tento zdroj zmysel ma.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.