Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zdroje: výbava a testovací metodika

Ještě zapomněl dodat, že ta zátěž co si postavil dělá příšerný kravál a nepříjemně svítí. Při jejím návrhu behemot udělal dost zásadní chybu a to, že ty ventilátory napájí z měřené větve. Všichni co někdy stavěli nebo používali spínaný regulátor pro střídavý motor (ano ventilátory v PC jsou typu BLDC) vědí, že ten bordel v napájení co vytváří ventilátor dokáže snadno zarušit měření a výsledky jsou pak značně zkreslené.

Když už máš ten super dokonalý "několik řádově" lepší osciloskop než v dílně, ze které jsem tě opakovaně vyhazoval se slovy ať přestaneš dělat bordel, mohl bys třeba někdy místo PC zdroje změřit laboratorní lineární zdroj ať vidíš jaké rušení ti ty tři serverové ventilátory dělají v napájecí větvi. Krom toho tvůj osciloskop umí takovou krásnou věc a to je frekvenční analýza měřeného napětí pomocí FFT. Zkus to někdy aplikovat na měření toho ventilátoru a měň při tom napájecí napětí. Zjistíš, že frekvence bordelu krásně koreluje s otáčkami ventilátoru. To jen abys mi věřil, že si z tebe nedělám srandu.

A ještě jedna rada. I když vlastně nevím proč ti radím. Zahoď tu trafopájku a přestaň říkat, že elektrostatika je mýtus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.