Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Meteor Lake ekonomicky funguje

Snažím se nějaký Meteor Lake notebook na recenzi získat někdy od prosince, někteří vendoři slibují, že to určitě půjde.

A tak mi dorazily notebooky s i7-1355U a i9-14900HX, což se aktuálně prodává společně s Meteor Lake.

Ale třeba se jednou zadaří :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To prakticky znamená, že prodají vše co intel dodá.
Proč by posílali něco na recenzi, když to mohou prodat.
V případě negativní recenze by se prodeje zpomalili.
Pozitivní recenze by způsobila zvýšenou poptávku, která by vedla k nedostatku.
Oboje je pro obchodníka špatně.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jen ty ntb neposílají kdejakému joudovi s malým dosahem.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, ono se o nic zasadniho nejedna. Zmtsene Intely jsou tady uz dlouho a jestli nejaky jouda nema notes navic, je jeho problem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jste si jisti, že se takto prodávají tyto nové procesory? Já jen že jsem zrovna v práci dostal nový notebook a copak to v něm je za procesor? i5 1345U...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Taky proč ne, i když o generaci novější by asi byl lepší ve srovnání s AMD má lepší spotřebu, lepší výkon a lepší výdrž v nízké zátěži. takže proč chtít horší AMD, že.
https://www.youtube.com/watch?v=GnHUmaEjwXU

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Jee to jsou zas názory. Tohle tady vůbec neřeším.

Jde o to, že korporace prostě nakupují stroje s Intelem. Takže já si nic nevybírám, ale prostě mi dají to, co vybral někdo jiný. Nicméně, tady se píše, že se v současnosti prodávají Meteor laky, které jsou předražené. Ale v korporacích se stále kupují stroje s 13. generací ... takže není třeba možné, že ten zisk neplyne z Meteor laku, ale ze starších řad?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ano je normalni ze o nakupu rozhoduje nekdo kdo ma jiny nazor nez prijemce stroje. Muzes si stezovat, muzes jit jinam.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsi normální? Rozumíš vůbec psanému textu? Já ti tady řeknu, že tyhle věci neřeším, ale že mi jde jen o ty prodeje, jestli se za nima neskrývá spíše to, že se kupují starší Intely a ty tady zas meleš něco jiného?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No právě že JiříK se drží tématu:
"Meteor Lake ekonomicky funguje"
A toto tvrzení podložil odkazem na reklamní video, které zajišťuje prodeje.

Nechápu co proti němu máte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To samo o sobe nic nerika, na video jsem nekoukal, ale muze to byt reklama na sroubovak, VPN, ci cokoliv jineho co s porovnavanym nema nic spolecneho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Na nezávislé testy se notebook nedostane.
Viz první post.
Ale jeden kousek pro reklamní video se našel.

https://youtu.be/5l4V0LIVQWQ

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Notebooky se prodávají, to je překvapení.
Ty procesory do notebooků a desktopů vyrábí Intel a vyrábí je AMD. Nikdo další. Tudíž ano, pokud lidé zrovna potřebují nový notebook, tak tam asi bude procesor od jedné nebo druhé firmy. Když náhodou zrovna lidi notebooky mají a nový nepotřebují, tak začnou obě firmy brečet, jak je pokles prodejů. To bylo loni, letos zase zřejmě lidi obměňují výbavu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale takhle stroze to na chleba nevydělá. Je třeba do toho zakomponovat nějaké emoce, nejlépe negativní. Takže např. nenáviděnou firmu, její produkt a pěkně si do něj kopnout. :-) :-) :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeňte na

.. ten POCIT

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ten pocit z kopnutí? .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I já jsem měl zájem o firemní upgrade na intel 165h,který má dell v latitude. Ciste pro tu zabavu a pocit. Na alze jsem ho nenasel. Nicméně ve firemním katalogu je.
Nakonec IT rozhodlo,že to je nějak nová, cituji, mr..a a dostal jsem osvědčený i7-1370P. Kdybych měl vyteckovat vulgarismy,které padly po "A proč ne ryzen?" Tak by tu bylo těch vyteckovanych slov 5.

Jsem ale rád,že no-x zaznamenal kvartalni výsledky amd. Jak jsem psal u minulého článku,potvrzují,že ryzenum se daří dobře. Nicméně ty grafiky... ony už jsou nějaké leaky ohledně notebooku s ve článku zmíněném strix pointu. Asus je bude kombinovat s rtx grafikami,nikoliv amd gpu. Takže amd v oem jede dobře. Ale nevyužívá své plné možnosti.
https://videocardz.com/newz/asus-accidentally-lists-first-amd-zen5-strix...

PS: srovnejte si dnešní článek s tvrzením jednoho yt leakera
"Třetí byl ještě kritičtější a Meteor Lake označil za „plýtvání pískem“. Procesorů Meteor Lake od Intelu objedná pouze minimální množství, aby si nezhoršil vztahy a bude se snažit navýšit výrobu notebooků s AMD APU (Hawk Point a Strix Point), aby v jeho portfoliu AMD dosáhla 50% zastoupení."
https://diit.cz/clanek/vyrobci-jsou-nastvani-na-intel-meteor-lake-je-sla...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"IT rozhodlo"... to jsou nějací divní IT ne? Nebo jsem divný já? Když za mnou přijde někdo s rozumným požadavkem (musí to být DELL bohužel, to jsem nedokázal nikdy změnit), tak mu to nahoře protlačím a koupí se to. To, že pak z Finska korporátní IT držkuje vždycky nějak přežiju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to vtipne,předpokládám,že za par měsíců se budou dávat bezne. Ale teď čekají,jestli nebudou problémové. Stejný přístup mají korporaty ve výsledku ke všemu. Od cpu,přes značky laptopu až po řízené(zpozdene) pouštění windows update.

Edit: myšleno na 165h. Amd je korporátní nogo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zpožděné pouštění updatu je z jednoduchého důvodu... pokud ti jedna nová aktualizace od MS dojebe 1000 strojů, které pak budeš muset řešit, a nejlépe 2x do roka... tak ti z toho praskne cévka. Proto Admini jedou s cca půlročním až ročním zpožděním, protože pak ty updaty jsou víceméně bezproblémové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze stejného důvodu nedělají obměnu HW tím nejnovějším co je. Mají zkušební vzorek. Pokud by se začaly sypat, jako například teď ta K cpu od intelu, tak by jim ta cévka praskla taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si nevidel nase nove vedeni. To tlaci instalovat zaplaty hlava nehlava. A nejen ty. Nejake testovani a overeni funkcnosti je nezajima.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další úroveň bude pořízení neodladěných ERP systémů se zpomalenou (indickou) podporou. Proto si najmete dostatek konzultantských firem, které to zachrání...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. najmete dostatek konzultantských firem .."
Peníze se musí točit.
Je potřeba podporovat ekonomiku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš dobrý, že máš nad sebou jen Finsko.
U nás to máme přes několik levelů a několik států, takže kromě 3 schválených typů Dellu nic jinýho nedostanu :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, 3 produktové řady a z těch se nesmí uhnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže když spravuješ tisíce počítačů tak nechceš řešit konfigurace na přání a bereš to z palety jak to přijde pod ruku, všude máš stejný stroj a můžeš ho okamžitě nahradit ekvivalentním, protože samozřejmě nějaký servis extra si neplatíš NBD je pomalý, cokoli lepšího je moc drahé, takže je lepší mít ve skladu pár mašin navíc, stejně jako si třeba neplatíš havarijné pojištění protože při určité velikosti vozového parku se ti to nevyplatí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak jinde, ale u nás je NBD součástí nákupu automaticky a už se jen dokupuje po 2 letech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to nejde bez toho, tak to máš s NBD, ale NBD je pomalé. Na centrále zákazníka máš technika u stolu během chvilky a kdykoli může vytáhnout nový stroj a člověk za půl hodiny funguje. Pokud by technik výrobce dorazil až další den, ten člověk ztratí celý den, což je finanční ztráta v ceně poloviny toho počítače. Takhle se to vymění a ten ajťák si to hodí kamsi do skladu a buď to zkusí vyřešít sám nebo použije servis výrobce, ale připlácet nějaký NBD rozhodně ne. Zákazník už přes dva roky neplatí havarijné pojistky na auta s cenou pod milion. Při více jak 500 autech už je to statisticky výhodnější, navíc pokud je to chyba zaměstnance, tak uhradí škodu často v plné výši ze své zodpovědnostní pojistky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To platí pro velkou centralu. Ale pokud má firma x tisíc zaměstnanců, kteří jsou rozeseti na desítkách poboček pro celém světě,je centrální sklad naprd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodně nemusí platit jak píšeš. Nemůžeš chtít po uživateli aby volal nějakému technikovi, řešil to, zálohoval data, případně rozcházel nový stroj, pokud by ho servis vyměnil celý - ten servisní technik to neudělá ani nemůže.

Takže stejně zase potřebuješ nějakého "korporátního" technika co to udělá, případně můžeš outsourcovat lokální firmu, pokud tohle nevyřešíš vlastními lidmi. U zákazníka už jen to že se někdo stěhuje v rámci baráku jinam a má stolní počítač, tak si objedná stěhování a to zajistí externí firma.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Servisní technik prijede,vymění desku, syncne bitlocker a jede dál bez formátu a ztráty dat. Takhle to bylo u nás. Jak říkám,mám v tomto dobre zkušenosti,ale vím,ze zdejší diskuze,že to byla asi výjimka.

Aby nejakej IT typek z Prahy jezdil do Ostravy,tomu neverim,že se firmě vyplatí držet inhouse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, za předpokladu že neumřel disk nebo nepoužíváš třeba otisk HW k nějaké autentifikaci.

A ano to se nevyplatí, ale když máš těch poboček hodně, tak se ti vyplatí mít někoho třeba v regionu. Zrovna zákazník má centrálu v Praze, ale backoffice v Ostravě a tam sedí IT Helpdesk, ale nějaké techniky má i na centrále. I když i ty často outsorcuje, třeba když se migrovalo z W7 na W10, tak to dělal Autocont, protože to kapacitně interní IT nedávalo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

".. za předpokladu že neumřel disk .."
Na lokálním disku leda OS a v případě šetřílků i aplikace.
Korporátní data mají být v čoudu (ehm cloudu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V dobách HDD jsem NBD nechtěl.
Protože disk byl první a to jediné co stihlo umřít v záruce. Čistá instalace druhý den mi práci spíš přidělá než ulehčí. GPU odešli vždy až po záruce.
Dnes když tam je SSD (nebo VDI bez disku) se může pokazit už jen myš. A tu si zvládne vyměnit i BFU. Dell mi jí stejně poslal bez technika.
Ještě mi umírali zdroje Dell. Ale ty raději nahrazuji za vlastní. S Lepší účinností.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Data ideálně žándá nemáš, ale aplikace jsou potíž, i když to jde řešit vzdáleně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by aplikace měly být problém?
Když se to vezme "od podlahy", tak máš na lokálu Windows Essentials a tím to končí.
Přihlašuje se do sítě a dostaneš virtuální stroj.
Lokální věc pak můžeš klidně vytrhnout z elektřiny a vyhodit oknem (a následně zaplati škodu ;)
Dojdeš k nejbližší jiné bedýnce, přihlásíš se a pokračuje tam, kde jsi přestal.

(*) Jsou jijsté okolnosti kdy se to nepovede
- nebyla to chyba lokálního HW ev. spojení
- byl překročen časový limit a virtuální stroj byl ukončen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jistě můžeš mít VDI se vším, ale pak ti stačí jen chytrý monitor nebo jakýkoli stick třeba s Androidem.. Tohle třeba u nás primárně používají smlouvaři, vystačí si v zásadě jen s prohlížečem a wordem což ten VDI zvládá v pohodě a na stole mají jen malé krabičky s nějakými postaršími Atomy, kterými se na ten server připojí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„PS: srovnejte si dnešní článek s tvrzením jednoho yt leakera“

Docela to vyšlo, což? Loni měla AMD v client-x86 segmentu ekonomický podíl 11 % a Intel 89 %, letos AMD stoupla na 16 % a Intel klesl na 84 %.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD stoupá dlouhodobě v podílu CPU. Od těch 50% jsou ale docela daleko. Moje přání je, že tam jednou budou. Nebo aspoň 40%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak znamo myslet neznamena vedet..
https://m.youtube.com/watch?v=I_2I5K5r5jE
Evidentne "ten leaker" narozdil od tebe VI
Myslet si neco o "50%" celkoveho trhu s tim, jak je intel zahackovany v bussinesu, muze fakt jen naivka..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moc to nevyslo,když měl být ML zbytečně použity písek..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se rika, litera zabiji andb ono to chce chapat veci samozrejme v kontextu, jenze pak by jsi nemel duvod tady psat ty svoje prispevky..
Ale klidne napis zase priste, aspon je nrjaka zabava. Co by byla diskuse, kdyby vsichni psali jen to, co dava nejaky smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neni cas na obmenu po 3 letech u statni spravy, ktera kazdymu koupila notebook kvuli covidu?
v korporatu si myslim, ze ta rychlost adaptace noveho hw neni tak rychla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U korporátu je to různé, tam kde třeba dělám je 5 let, ale nikdo to explicitně nekontroluje a klidně vydržíš s kompem 7 let, když si neřekneš a nebýt přechodu na W11, tak by mi tu mašinu ani nevazali a mohl ji dál používat - nic jí nebylo a výkonu měla pořád víc než dost.

Manželka má ve státní správě asi 5 let starý počítač a laptop,,, jaj HP Probook 450 G2 z roku 2014.. Netuším ve které správní správě žiješ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ty prodeje asi neudělala česká republika, ale mohla to udělat třeba americká administrativa, ale je pravda že jeden korporát mění notesy zhruba po 5,5 letech a druhy zase je ma v pronajmu a meni je po trech letech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, když to leasuješ, tak je to většinou kratší, než když to kupuješ.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No minulý pátek jsem také jeden vzal :-/

Preferoval jsem Ryzen, ale prostě po vyškrtání na základě dalších požadavků (nesmí to být Lenovo, musí to být lehčí než Air, min 32GB ram, žádná nVidia, musí to být v základu přiměřeně tiché...) to padlo na ZenBook 14 OLED, kde AMD dostanu jen se 16GB.

No u druhého až třetího počítače to překousnu, mít ho jako hlavní, tak hledám dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ty specifické požadavky místního ...

- ani ve dne ani v noci
- ani ustrojená ani nahá
- ani pěšky ani na voze

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To jsou požadavky, aby to nebylo těžké, hlučné, fungovalo to a nešly zbytečně $$$ pro Lenovo. Co na tom nechápeš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Daly by se vést spory o tom, nakolik srovnatelné jsou požadavky "Bylo to lehčí naž Air" a "Nebylo to těžké".

TY ostatní požadavky jsou pochopitelné.
Až na to, že to nějak něchtějí pochopit výrobcové ntb.
Narvou tam dGPU (více $$$, vyšší hmotnost, vyšší spotřeba, vyšší hlučnost), ale s RAM končí na 16GB. U modelů bez dGPU klidně i na 8GB.
Pokud se MS rozhodne pro širší uplatnění AI jen pro chod systému, tak nutné minimum bude 24GB a první rozumná hodnota 32GB pro kohokoliv kromně recepční, které na to běží celý den jeden program (pokud se nefláká a nepoušstí si navíc Pasians).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když vybíráš ořezávátka:

https://www.dell.com/en-us/shop/dell-laptops/new-xps-16-laptop/spd/xps-1...

náš na výběr dvě CPU, samotnou iGPU nebo tři dGPU, můžeš si vybrat 16/32/64GB RAM, můžeš si vybrat 0,5-4TB disk, můžeš si vybrat systém, displej.. můžeš si to libovolně poskládat dle potřeby/chuti

Mimochodem lidi nadávají na Apple že chce 200 dolarů za 8GB RAM (za 9GB u M3), Dell chce za rozšíření na 32GB z 16GB krásných 600 USD (300 dolarů za 8GB) za dalších 32GB si řekne 900 USD (225 za 8GB), z 16 na 64 za 15 stovek, u Apple 8 stovek z 18 na 64.
Uznávám že disk má ale levnější jen 100 dolarů za každých 500GB, takže 4TB disk je jen 700 dolarů příplatek, u Apple je to 12 set. Takže se ty příplatky nějak srovnají, Apple ale zase umí 8TB disk

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten XPS 16 je ovsem velmi vydareny kanadsky zertik!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? XPSka jsou výborné stroje, hojně používané. V menších provedeních jsou pak třeba velice oblíbené mezi studenty, kteří právě nekupují Macbooky. Sám jsem při výběru posledního Windows stroje měl v hledáčku XPS 13 Plus. Raději bych ale Samsunga, tam si to hezky povídá se zbytkem ekosystému, ale Samsung se ČR neobtěžuje :(

Těším se na Snapdragon Elite stroje, potenciální kandidáti kdybych měl pocit že mě zase WIn 11 baví víc než MacOS.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

XPSka bývala super, jeden Sputnik (tuším s Core U 8xxx) dodnes používá manželka a když k němu sednu, mám pořád dobrý pocit.

Ale viděl jsi ty nové řady? Poddimenzované chlazení, zaprasené klávesnice, absurdní ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nebylo tezke proste musi mit nejake meritko, AIR je celkem tezkej, tak se vezme jako meritko ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uřvaný mimozemšťan píše
1.24 kg - M3 Air 13"
1.51 kg - M3 Air 15"

1.40 kg - HP ZBook Firefly 14 G10
2.00 kg - HP ZBook 15 Power G10

To si ti výrobci snad dělají ze zákazníků šoufky :(
A dělat budou, dokud se lidi nerozhodnout hlasovat peněženkou.
(Jo já vím, korporáty to dost kazí)

".. nesmí to být Lenovo, musí to být lehčí než Air, min 32GB ram, žádná nVidia, musí to být v základu přiměřeně tiché .."

+ Lenovo to není
+ lze osadit až 64GB (2-kanály)
+ není tam nV dGPU (vlastně žádné dGPU)
? hlučností se nikdo (moc) nechlubí :(
- hmotnost .. to tam přidávají balík železných pilin aby to vypadalo jako kvalitní zdroj?

Jako .. čekal jsem, že u stroje s aktivním chlazením padne něco na chladič a ventilátory. Ale půl kila?
Proto mne udivil požadavek na stroj s aktivním chlazením lehčí než pasivně chlazené jabko.

A proč zrovna tohle?
Měl jsem to v záložkách a byl líný hledat něco jiného.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na 13" jsou tu sub kilo, na 16" sub 1,2kg stroje... Ale je to samozřejmě vyvážené konstrukcí, másto pevného hliníku, to budou extra tenké slitiny magnezia a hliníku, bude se to prohýbat a na omak to pak často působí jako dětská hračka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hezké imidžovky. Vhodné na ukazování (že na to mám).

Úpřimně?
Tyhle "žiletky" jdou nějak mimo mne.
Auto uveze.
Přenést to těch pár metrů z kanclu do společenské místnosti (a zpět) mi ruce neurve.
To atomové cosi z roku 2016 má 1.25 kg.
Proti nový strojům má jednu nespornou výhodu: Nebojím se ho svěřit dětem. Ani cizím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna Firefly jde spíš proti MBP než Airu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže ten TATAR, si RAMku vyměnit neumí, ani to není schopen někomu svěřit, proto ho 16GB RAM, odradilo od koupě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ciwe, fakt se někdo v roce 2024 zvládne tvářit překvapeně, že se v téhle kategorii notebooků převážně objevují napájené součástky?

Pokud trolíš, tak debilně, pokud jsi debil, tak netrol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZenBooků ..???
kolik ti jich prošlo rukama při servisu ..??
aha .... ? ani jeden... hmm..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě jsou lidi co mají požadavky na stroj jako takový a ne jen jednu součástku vevnitř. Ta totiž není v drtivé většině zdaleka tak důležitá jak ten zbytek.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho je důležitá nepřitomnost nějaké součastky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to si děláš prdel ..??!!??

to je snad nějaký problém si do ZenBooku dát 32 GB RAM ..???
nechce se mi věřit, že by tam byla natvrdo připájená RAMka a k tomu ještě ŽÁDNÝ volný slot ...
nemůžu uvěřit, že by to Asus tak zprasil ..?!!?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to si dobře NESCHOPNÝ, když si ani RAMku, na tvém vysněném NTB, neumíš přehodit...

dobré vědět... :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pravda, tě zasekla jak gramodesku, to je mi tě líto.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si ale dobře retardovaný autista :)
máš mozek na střídačce..??

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vidím, že si brutálně omezený..,
už na tebe seru, blábol si co chceš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neblábol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nějaký výrobce HW/dodavatel SW pěje na svůj produkt oslavné ódy, je vhodné být na pozoru a prozkoumat, kolik z toho jsou ódy a kolik realita.
Pokud se o nějakém produktu šeptá, že to není úplně ono. Není potřeba moc podrobné analýzy a můžete ten produkt s klidem ignorovat. Pokud nemáte smůlu, že zrovna ten produkt vás měl živit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel corpo IT je místy 100 let za opicemi (chvála osvícenějším), takže budou objednávat intely ještě hodně dlouho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

On je problém i v tom, že někteří vendoři (třeba DELL) nic jiného než Intel v business sféře notebooků ani nenabízí :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Argumentují mi vždy vPro. Upřímně netuším,zda má amd něco podobného se stejnými možnostmi vzdálené správy. Je to mimo můj field.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Realtek DASH nebo Broadcom TrueManage, ale nemám zkušenosti s vPro, takže to nedovedu nějak rozumně porovnat.

Všechno to jsou děsivé backdoory, k tomu ještě stačí přibalit Windows 11 a Pluton (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podle názvu tvůrců soudě, to nezní moc univerzálně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eKOnoMICKY

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme že to ekonomicky funguje keď dostali od štátu dotáciu 20 miliárd. To sa to hneď lepšie dýcha.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

v podstate intel moze rozpustit vyvojove oddelenie.
Nech doda, co doda, ludia to aj tak kupia.
Na co si znizovat zisk nejakym vyvojom ? Hlavne investovat do riadneho marketingu, to staci

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Možná to tak už ve skutečnosti mají. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechají si to vyrobit u TSMC.
Proč asi.

"investovat do riadneho marketingu"
Například na YT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stěžoval jsem si na Win11 na 2+8 Intelu, tak jsem dostal Win10 na 4+8 Intelu. AMD? No nic...

Už teď mám noční můry z příchodu Win12, a tak je pro mě Intel ten menší problém. Jeden kolega částečně vyřešil problém s OS od Microsoftu našprtáním všemožných klávesových zkratek, aby nic nehledal a nezkoumal, ale to je bohužel jen část problému, navíc stejně občas musí hledat - už samotná instalace moderních Win a vyhnutí se všemožně vnucovaným kravinám, je neuvěřitelná ztráta času a neúcta k zákazníkům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marně čekám, až si micro$oft sjednotí klávesové zkratky alespoň v rámci MS Office.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako v showbyznysu ... Že se něco dobře prodává neznamená, že je to i kvalitativně na tak vysoké úrovni. Korporátům, OEM a BFU je jedno co je tam za procesor a když je to Intel, tak je to synonymum pro přinejmenším dost dobrý.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco jako ISO řady 9000.
Můžete vyrábět i šmejdy, ale proces výroby je pod kontrolou a výrobky jsou šmejdové stále stejným, předvídatelným způsobem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.