Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft vyřešil bug Windows 10 1809 mazající uživatelská data

On to byl spíš bug uživatelů, kteří si přesunuli knihovny na OneDrive, ale pak používali jejich staré lokace.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

to snad nemyslis vazne

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Njn microsofti analni alpinista Pety nezklamal :o) A neni on vlastne bug v tom, ze uzivatel pouziva microsofti parodii na operacni system ? To by se mu na mac os nestalo...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nie, MAC je dokonaly z kazdeho pohladu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Troll?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie, moja reakcia na predosly post:
To by se mu na mac os nestalo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ona snad nejaka verze mac os mazala uzivatelum pri upgrade soubory ? ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MacOS/iOS ci cokoliv z apple ekosystemu nemelo nikdy zadny problem ani kritické bezpecnostni problemy ? Je fakt ze ty opravdu extremne kriticke chyby vetsinou opravuji docela rychle po zjisteni..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc tuhle reakci pises na me ? Na to co sem psal to jako odpoved nedava vubec zadny smysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele když už jsme u toho, i macOS a iOS mají své chyby různé závažnosti (jako i Linux), nicméně macOS (i Linux) ctí unixové zásady a složka /user je tabu, není jen tak možno, aby v ní systém cokoliv šudlil během upgrade, ten má svoje složky a tam ať se klidně udáví chybami a usmrtí, jen když nezničí uživateli data. User je user a systém tam nemá co šťourat, mazat, stěhovat, měnit oprávnění a tak. Pokud něco potřebuje změnit, přejmenovat atp., má si udělat pro svou potřebu hardlinky, ale do dat nesahat.

Debilita W10 je v tom, že prostě smažou všechno sakum prdum a jakoby systém přeinstalují a zase to obnoví, což zcela porušuje zásadu, že na user account se nesahá, nesahá, nesahá! Tady to mají.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To dává smysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, aj. Tiez sa tento bug prejavil v pripade, ze user mal zdojene libraries - napriklad dva foldre s nazvom Documents v library foldri. Casta "vada" os Windows uz od nepamati.
V tomto pripade sa update snazil najst taketo zdvojene foldre, zistit,ktory je prazdny a ten prazdny vymazat. No bohuzial to celkom nefungovalo :) dost amaterizmus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CIli problem je vlastne u uzivatele, ze byl tak "blby" ze pouziva mrkvosofti sluzbu OneDrive a spoleha se na to, ze mrkvosoft s vlastni sluzbou umi pracovat ;)
Vidis, ty jsi na to vlastne prisel :))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne, chlapečku. Uživatel je tak blbý, že řekne systému, že bude soubory dávat na OneDrive a pak je dává někam, kam je už dávat nemá.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

OS nikdy nemá automaticky mazat data z lokálu z domovského adresáře uživatele.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ty musis bejt v tom microsoftim analu radne zalezlej. Je videt ze te proskolili dokonale. Bug se prohlasi za featuru a chybu uzivatele. Jak sakra ma uzivatel vedet, ze nema neco ukladat do vlastnich uzivatelskych slozek. Os mu to nezakazuje. V helpu ani dokumentaci o tom taky nic neni...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. Pokud se dá něco dávat někam, kam se to dávat nemá, tak je to chyba systému a ne uživatele.

2. sebeblběji umístěný soubor kdekoliv mimo čistě systémové složky nemá OS mazat za žádných okolností, nic mu do toho není

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Hele ty mrkvosofti blboune :D ...a ted mi ukaz, kde mas nekde vyslovne napsano, ze uzviatel tohle delat nesmi. Pokud mi tohle neukazes, tak je to porad chyba SW, protoze uzivatel dela to, co mu neni zakazano. Kdyby se jednalo treba o nejaky hacky v registrech, tak nereknu..ale svalovat vinu na uzivatele, protoze dela neco, co mu system umoznuje a potom to na nej svest...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tupá rudá svoloč
B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mal by si si uvedomiť, že nie každý majiteľ PC je zároveň aj špecialista na IT.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem 1: Uzivatel mel nastaveno mazani starych uctu. Takze se mu stary ucet smazal. Chyba uzivatele.
Problem 2: Uzivatel si presmeroval „zname adresare“, tzn. Downloads (Stazene soubry), Documents (Dokumenty), atd. do jineho umisteni, ale uz si nepresunul data z tech adresaru. Uzivatelska komunita si zaroven zadala, aby se duplicitni adresare mazaly. Opet chyba uzivatele, ze operaci presunuti dokumentu udelal jen napul.V tomto pripade nebyl windows dostatecne "blbuvzdorny"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na SSD s trimem takove undelete nastroje moc nepomuzou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

its a feature

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna jsem si také říkal, že jakmile Windows po smazání to SSD "otrimují", tak Recuva stejně nemůže nic najít. Nevím v jakých intervalech W10 trim spouští.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto by se mělo obnovovat ve speciálním prostředí na obnovu dat. Už jen spuštění Windows přepíše kdo ví co, kdo ví kde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o KB4464330?
Píše se tam: "Addresses an issue where an incorrect timing calculation may prematurely delete user profiles on devices subject to the "Delete user profiles older than a specified number of day” group policy."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dopnim k prepisovaniu dat: wono v davnych pradavnych casoch pred vyse 2 dekadami ci hadam aj 1/4 storocim v case niekolko 100 MB diskov (pripadne 1-2 GB diskov) vznikol akysi (ne)dohodnuty uzus o 35-nasobnom prepisovani ... (ten vznikol mozno este skor) ... tuto hodnotu 35 mozeme aj dnes obcas vidiet v programoch na bezpecne premazavanie. Tato hodnota vznikla ozaj pred cca 1/4 storocim, ked jeden bit (miniaturny pozdlzny (nie kolmy) magnetíček) na tom niekolko 100 MB HDD zaberal uplne ine proporcie ako dnes na 6-8-10-12-14 TB HDD. Vtedy sa v laboratornych podmnienkach pri takej hustote zaznamu ozaj darilo zachranovat data aj po 5-6-7 nasobnom prepise, co je dnes asi vylucene. Dnes staci ozaj 1 prepis (2 pre istotu) a data z HDD su v cudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak. Dnes se po jednom přepsání dají *možná* zachránit nějaké náhodné úseky dat, pokud se disk dostane do laboratoře NSA, ale to je asi tak všechno. Na záchranu jediného celistvého souboru po přepsání bych nesázel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tady byl BTJ ten by nám pověděl jak se věci mají.

A ještě bych se rád zeptal redakce a mistních trolů co hledí na bezpečnost, jak moc jim aktualizace Windows, opravy meltdown a spectre ochraňují počítač, když mají v síťovce čínskej čip dovolující proniknout do počítače?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ze to nemyslis vazne ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, sranda je že chudinky "napadené" firmy ten čip hledaly, dokonce i rentgenem, a nic tam není. Blomberg si to sprostě vymyslel a kdejaký blb tomu věří.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Blomberg si to sprostě vymyslel a kdejaký blb tomu věří.".. bloomberg si to urcite nevymyslel. Maximalne mohli nekomu naletet na lep.
Nicmene jak je to v skutecnosti se stejne nedozvis

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to efektivne vyresil jinak, Windows 10 sem kompletne smazal a nahradil ho Windows 7 SP1, vypnul aktualizace, nahodil ovladace a jiz mam treti den svaty pokoj, data na svem miste, hw bezchybne funkcni, programy a hry jedou, naprosta spokojenost, konfigurace je Ryzen 5 2600X, 24GB RAM, 2x NVMe 512GB Samsung 970 PRO, Geforce GTX 1080, LG Blu-ray, muzu jebat cely posrany nikdy neukonceny vyvoj Windows 10.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Metodu nekonečné otevřené beta verze MS asi odkoukal od Minecraftu nebo co. Až verze "Win 10 pro" umožňuje na 30 dní odložit bezpečnostní aktualizace (1 rok pro aktualizaci nových fíčur), ale po uplynutí 30 dní se doinstalují všechny dostupné aktualizace, včetně těch nejnovějších, které taky budou pravděpodobně dojebané. Takže i tak jde jen o štěstí. Ale i přes to už nejednou MS omylem aktualizoval počítače, které měly odložené aktualizace. Firewall taky nepomůže, protože se aktualizace umí šířit horizontálně v lokální síti, a občas se stahují i z neobvyklývh IP adres, které nepatří přímo Microsoftu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No vidis a jsou lide kteri pouzivaji w10 spokojene cele roky btw to ze si muzes zvolit p2p aktualizace a pak se divis ze se objevuji ip adresy ktere nepatri MS je opravdu velmi prapodivne ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem relativně spokojeně používal Windows dost dlouho, dokonce i W10 mi jely bez velkých komplikací nějakou dobu. Pak přišel problém, na kterém pracoval Intel a Microsoft (meltdown a tak), a během dvou týdnů jsem viděl několik počítačů, na kterých spáchal Windows sebevraždu bez možnosti návratu.

Jinak p2p aktualizaci si uživatel nevolí, je to defaultně zapnutá feature, které se po aktualizaci většinou znovu zapne (občas i bez aktualizace). Mimochodem, ta aktualizace rozhodně nepřišla z lokální sítě (příslušné služby byly vypnuté). Byla to ta vynucená aktualizacem za kterou se MS omluvil. Dokonce to odřízlo i administrátorský účet (toho nevyžádaného aktualizačního postižníka mohl zastavit jen uživatel "system" nebo vytrhnutí ze zásuvky). Navíc to za sebou zanechalo naplánovanou úlohu, která každou hodinu nastavila všechny aktualizační služby na defaultní nastavení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ohledne p2p jsem si navolil pri prvni instalaci OS (takze je to voliltelna polozka pokud to tedy clovek vse neodklika a nepreskace - pokud mne pamet neklame coz je dost mozne)
ale nedalo mi to a rozklikl jsem si dane menu a nejen ze to i po letech zustalo prepnute na p2p pouze v ramci lokalni site ale projel jsem si i virtualy a tam to zustalo taktez :)
ani po letech neprobehla zadna zmena ani reset do defaultniho nastaveni >>> nepopiram ze za defaultni nastaveni muze brat to ktere si zvoli uzivatel pri instalaci a prototo si zadneho samovolneho resetu nemohu vsimnout i kdyby doopravdy probihal ...

co je jeste zajimavejsi ze dane p2p sdileni je plne konfigurovatelne pocinaje datovym upload limitem pres maximalni vytizeni linky UP/DOWN atd.

proste muj user experience mam perfektni doma i v praci vc. instalaci ve virtualu (cim to asi bude ;) ) >> je pravdou ze na starem athlonu nebo NTB jsem kdysi zazil problemy ale to byl W10 cerstvou novinkou (desktop vyresila cista instalace a NTB az odstraneni Asus bloatwaru >> to mne potrapilo popravde hodne) >> ale na novem HW (skylake a novejsi) jsem jeste nezazil zavazny problem nejak vybocujici od beznych problemu s linuxem ci W7 apod.
troufl bych si rict ze s akutalizacemi a ovladaci apod. jsem zazil vice neprijemnych problemu pod W7 (ale to bude mozna i tim ze W10 uzivam jen par let ...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak který hry... už jsem se setkal s tim, že některý hry prostě nespustíš ani ze steamu pod w7. Jelikož jsem ten pitomec, kterej musí mít všechno nový první, včetně w10, tak ti neřeknu který všechny, ale už jsme řešili takhle killingfloor2, kterej na systému s w7 od určitého patche prostě zaboha nešel, doteď to nechápu, páč je to dx11 hra a v patchnotes, které jsou u téhle hry celkem podrobné, žádná zmínka nebyla, ale po "upgradu" vše jelo. Je to cca rok zpět. Od té doby vlastně ani neznám nikoho, kdo by na w7/8.1 jel (pokud pominu firmy a úřady. btw úřady se na w10 už také pomalu chystají, takže budu mít veselo).
No a teď teda Shadow of the Tomb Raider, který pod dx11 vykazuje dropy. Jede, ale pod dx12 se mu dýchá mnohem lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj zamyká to nějaké funkce, mě zazdila už v r.2015 jedna KB mod do Rome TW, jenže to ještě šlo volit aktualizace, takže obejití nebyl problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 verze 1809 má jeden výrazně zajímavější bug. Furt se mi do něj sere QWERTZ klávesnice, i když mám v seznamu jen anglickou a českou QWERTY. Takže poslední hřebíček do rakve, přecházím zpět na stabilní a odladěné Windows 8.1. https://plus.google.com/+WIFTWrapuch/posts/Cmrtj6jA1bj
Mrdat celej Microsoft do hlavy rezavou tyčí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

mam nainstalovane ceske Windows 10 verze 1809 na jednom stroji a s qwerty/qwertz nemam problem. Mam na nem pouze English US(default) a Czech qwerty. instalace probehla in-place upgradem z verze 1803.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to ze to neni primarne problem OS ale nektere SW soucasti nebo i HW ktery si pres SW muze vyvolat qwertz rozlozeni (vetsinou si to uzivatel nainstaluje sam a priradi i patricna prava)>>>>> resitelne to je velmi snadno drobnou upravou za par vterin
.....je to zvlastni kolik energie a casu dokaze clovek vynalozit na frflani ..ale nenapadne ho se kouknout po reseni doslova max. na par minut i pro BFU

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně a ten SW nebo dokonce HW se změnil instalací verze 1809 :-)
Ono podobných chyb je ve Win10 víc. Na několika PC se mi zase neinicializuje numlock, pokud jde o studený start. U všech ostatních verzí Windows s tím není problém...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ten SW to delal i predtim pri vzdalene sprave ;) ted to dela i bez rikam reseni je na par kliku kdo chce hleda cestu kdo nechce .... jako clovek se hodne potrapil se vsemi OS vc. W7 i iOS,macOS, linuxu mi tohle pripada jako banalitka >> to ze urcite HW/SW sestaveni maji pravidelne problemy byl bezny jev i u predeslych verzi ....s W10 je to uplne stejne :) kdo ma problemy (ty se v drtive vetsine pripadu tykaji starsiho HW nebo ruznych atypickych konfigu) tak muze zustat u mene problematickeho OS (napr. W7)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys, prosím, mně, úplně blbému uživateli, poradit, jak ten problém vzřešit? Protože já to řešení prostě nemůžu najít.
Díkz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jdi jdi,nikto tu hulvaty nema rad

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak člověk se snaží hovořit jako prezident a pánovi to nevoní? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zjistil že když pustímv prohlížeči video tak ani za nic nedá celoobrazový režim, furt je okolo ohraničení a pruh s nabídkou Start, takže asi taky papá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem 1: Uzivatel mel nastaveno mazani starych uctu. Takze se mu stary ucet smazal. Chyba uzivatele.
Problem 2: Uzivatel si presmeroval „zname adresare“, tzn. Downloads (Stazene soubry), Documents (Dokumenty), atd. do jineho umisteni, ale uz si nepresunul data z tech adresaru. Uzivatelska komunita si zaroven zadala, aby se duplicitni adresare mazaly. Opet chyba uzivatele, ze operaci presunuti dokumentu udelal jen napul.V tomto pripade nebyl windows dostatecne "blbuvzdorny"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mno, kdyz "kdokoli" v ramci "cehokoli" muze vlezti "kamkoli" do "meho" OS, tak je neco spatne....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem se tak nedávno hrabošil v knihovně, našel jsem tam ještě letité příručky k MS-DOSu. A světe zboř se, firma Microsoft v té době doporučovala rozdělení disku s tím, že na C: by měl být operační systém a programové vybavení, a na dalším oddílu(oddílech) nebo přímo jiných discích data. Já to tak dělám dodnes. Takže nějaké mazání dat při upgradu je mi total ukradené. Jak si zazálohuji datový disk, je už jen moje věc.
Jeden z počítačů, který jsem upgradoval na 1809 je připojen přes WiFi, po upgradu vše funguje, nic se nemuselo znovu nastavovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problem je dneska to, ze treba s novym notebookm dostanes predinstalovany image, ktery ma ale jenom jednu partici C. Nomalni uzivatel uz ale neco jako partion manager, ktery by mu to rozdelil nezvladne. Krome toho placky notase maji casto i male disky, takze rozdelovat je jeste na dva neni moc idealni.
Pokud si delas instalaci sam nebo ma vic disku, tak je to jasne, ale tohle v dnesni dobe uz neni pravidlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to snad jinak dělat nejde. V "Users" se vyznat nedá, bordel plnej nesmyslnejch adresářů a zástupců.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je od MS hezke, ze ukazal dalsimu mnozstvi svych uzivatelu, proc jsou automaticke aktualizace potencialnim rizikem a jeden z duvodu proc je pro mnohe ostatni neakceptovatelne, ze v beznych licencich nemame moznost autmaticke aktualizace spravovat manualne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.