Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nezájem o iPhone 5 může vést k zákazu prodeje pro Samsung

ten sasek se chce pouze zviditelnit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak by mohl být odborník:))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi pravděpodobnější vysvětlení, že nejdřív byl Samsung pouze "nějaký asijský telefonek nebo co", bez aureoly kvality. Pak přišel Apple a řekl zákazníkům, že Samsung = Apple.

Není to jen tak, že o marketingu firmy Apple se říká, že je jeden z nejlepších na světě. Bohužel pro ně i tímto krokem zabodovali. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jakože marketing Applu je tak dobrej, že i konkurenci pomáhá prodávat? ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz nekdo rekne "tohle je stejne jako nas vyrobek, akorat o 30% levnejsi", tak bych cekal od lidi minimalne zajem zjistit vic. A pak je par moznosti, jak to dopadne. Budto clovek zjisti, ze je to pravda a bude mu lito tech penez navic. Nebo zjisti, ze je to levnejsi, ale neni to stejne a pak bude rozhodovat podle preferenci. Ale at tak, ci onak Samsungu to pomuze se zviditelnit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: Tak tak.
To Mali: Tak tak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aj zníženie výroby počtu kusov patrí k marketingu Applu.
http://www.letemsvetemapplem.eu/2013/01/22/apple-skutecne-umele-vyvolava...
Toto je teória, ktorá je podla mňa reálnejšia ako to, že by o iPhone klesol záujem. Som si istý, že hlad ľudí (a iOviec :) ) po iPhone 5 neklesol, neustále chodí nespočet ľudí do predajní nemenovaného telefónneho operátora, ktorí chcú nový iPhone. Apple dobre vie čo robí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě by zajímalo jak se na tom všem podepisují tyhle soudní tahanice. Přece jen když jabkouni někde neuspějí nebo se ukáže že maj neplatné patenty.... ;-) Aspoň mě od té firmy odrazuje minimálně tohle ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A dokazovat u soudu, že ovečky přestávaj do jabka kousat bude asi problém :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A jak lze u soudu dokazat, ze prodeje klesly prave kvuli tomu, ze Samsung kopiruje Apple? Vzdyt ten puvodni precedent "Apple nedokázal přímou souvislost mezi používáním konkrétních technologií Samsungem a volbou zákazníka při nákupu." porad muze platit, ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu, proč by to měl být důkaz čehokoliv. Když někdo prodává kilo jablek za stovku, pak přijde někdo slušnější, inovativní a nabídne podobná jablka (možná ne tak velká a hezky červená, ale za poloviční cenu), jak to může být důkaz pro to, jestli porušují patent nebo tím někoho poškodili? Patent buď porušují nebo ne. Tam je rozsudek snad jasný. A pokud by se mělo dokázat poškození, musela by se na to vypracovat nějaká studie. Podle mě akorát Apple poškodil sám sebe. Místo aby třeba sám snížil ceny a pokoušel se konkurovat férově, pustil se do takových sporů, že o produktech Samsungu ví celý svět. A ještě lépe - dokonce Apple sám tvrdí, že jsou skoro to samé co vyrábí oni [jen levnější]. Kdo tedy koho vlastně poškodil?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a není právě toto důvodem klesajícího zájmu o apple?
Byl jsem dříve jejich fanoušek, ale teď mám na ně averzi.
Neustálé soudy a registrace patentu na který nemá apple žádné právo (patent na otáčení stran ebooku) a který využívá každá čtečka a mobil, to že tento patent někdo dokázal zaregistrovat je šílenost.
U mě doma by jste nalezli pouze 1 přístroj od applu a to iphone 3G ovšem nefunkční, nechal jsem si ho pouze z nostalgie. Mám všechny své mobily a počítače, co jsem kdy používal pěkně schované, aby jsme se s mými dětmi jednou zasmály, v jakém jsem žil pravěku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže protože nikdo nechce šmejd od Apple, zakážeme výrobky firmy Samsung, protože jsou lepší a proto se prodávají. Ten právník má tedy logiku jako prase.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic netrvá věčně a ani Apple si nemohl myslet, že když bude 6 let vyrábět stále stejnou věc pouze v bílé a černé, že to konzumního člověka nepřestane brzo bavit.

Největší chybou Applu je podle mě u iPhone 5 jeho nudloidní HD display. Když vidím ty mraky videí na youtue pořizovaných na výšku, na kterých není skoro nic vidět, tak se mi z toho pění krev... Pokud si Apple nešáhne do svědomí a nevrátí se k osvědčenému konceptu, který ale vzhledově zmodernizuje, tak se snížení tržního podílu, který tak bravurně nabral, určitě nevyhne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.