Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sjednoťte komunikační platformy: Ferdium obslouží Teams, Outlook, Slack a další

"Pár slov závěrem
Hlavní výhoda tohoto řešení je jasná – jeden komunikátor vládne všem"

Opravím
Hlavní výhoda tohoto řešení je jasná – toto zapnete na korporatnim teams accountu tak vas do 24 hodin vyhodí, a to se vyplatí"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý korporát si pohlídá že se nepřihlásí. Může se přihlásit jen z aplikace která běží ve firemním profilu na povoleném typu zařízení a patří na seznam povolených aplikací. Nemusí pak řešit že si někdo používá co chce a jak chce.
Jinak ale souhlasím

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na první pohled to vypadá nadějně na ten druhý to poněkud skřípe. QIP, Miranda či Pidgin to zvládaly na úrovni protokolu a zobrazení bylo v jejich režii, tohle v podstatě jen zabaluje záložky prohlížeče. Takže žádné nové funkce, pokročilé filtry, hledání, nebo dokonce samostatné okno pro nějakou konverzaci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Ferdium obslouží Teams, Outlook"

Tak toto sa MS určite páčiť nebude ! MS teraz buduje kombináciu Office365 + Teams + OneDrive + Edge a po nejakom Ferdium netúži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoftu to bude pravděpodobně šumák. Ten má prodané své subscription, které obsahují i dané klienty (ať už online nebo offline) - používej je nebo nech být. Problém bude mít spíš firemní oddělení bezpečnosti/IT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl bych také tip na jinou aplikaci a taky všechny tyhle služby zvládne obsloužit a teda mimochodem zvládne jich obsloužit ještě mnohem více.
Jmenuje se Microsoft Edge. Výhoda je, že je to na Windows zabudované a ani jsem to nemusel stahovat. A kdo nechce použít Edge, může použít Vivaldi, Operu, Firefox, v podstatě cokoli. Jenom nepoužívejte Chrome, to jsou čůr...i, ty nepodporujte!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vesa: Samozřejmě, proto píšu že řešení není zdaleka tak elegantní a systémově nenáročné, jako třeba zmíněná Miranda. Obsloužit nativně protokoly jednotlivých služeb je dnes poněkud problém, pokud tedy mluvíme o majoritně používaných službách.
Gaunter: Microsoft s tím nemá moc co udělat, jelikož celé Ferdium funguje jako webový prohlížeč a Microsoft tak pouze vidí, že k jeho službám přistupujete přes prohlížeč. Což je samozřejmě běžné a nijak omezované. User-agent je totožný s Chromem.
RedMaX: Ovšem, pointa článku však spočívá v tom oddělit služby od ostatního webového obsahu a vyhradit jim přizpůsobený intuitivní prostor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaj, takže to není aplikace integrující protokoly ale balící webovky. Hmm, tak to je naprsoto o ničem, to můžu mít extra profil ve web prohlížeči kde se mi ještě otevře grupa záložek se všim adekvátním, pokud je to potřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že jde o electronovou aplikaci "balící" webové stránky je ve článku zmíněno. Stejně tak možnost vytvořit si v prohlížeči specifický profil pro služby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono v dnešní době louskat cizí protokoly, které se stejně furt mění, to už nikdo nedělá. Navíc bys pak stejěn musel tu aplikaci celou znovu naprogramovat (implementace protokolu je jen přenos dat, ne že se pak nějak zobrazí v okně).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako namet na dalsi clanok by som odporucal spravit recenziu na grayjay. Kde sledujete tvorcov obsahu a nie platformy, kde siria svoje videa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím sem linknout podobné řešení: Beeper
https://help.beeper.com/en_US/quick-references/beeper-chat-support-matrix
Také neumí všechno, ale zejména na mobilu jde o téměř univerzálního kecálka, do kterého napojíte více IM platform. Bezpečnost je otázkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.