Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ATI Catalyst 10.2 pro Windows

ATI Catalyst logo / ATI Catalyst Software logo

O novinkách v ATI Catalystech 10.2 jsme si povídali včera, rádi bychom ale upřesnili jednu věc, která se týká PowerPlay v režimu CrossFireX. Narozdíl od dříve prezentovaných informací se toto vypínání nepoužívaných GPU týká pouze CrossFireX konfigurací postavených na Radeonech HD řad 5900, 5800 a 5700, se staršími se to prý zatím nekoná.

Jinak nějaké to navyšování výkonu asi nemá moc smysl zmiňovat, jde o jednotky procent na Radeonech HD řady 5000 (DiRT 2, Battleforge, Unigine Heaven a další). Došlo též na nějaké ty opravy potíží (V Unigine Heaven benchmarku by už neměla blikat tráva a bílé rámečky, filmové scény v Resident Evil 5 by neměly být trhané, systém by neměl tuhnout při přístupu k UVD dekodéru, atd…).

Stahovat můžete přímo od AMD verzi pro Windows (Catalyst 10.2 pro Linux nebyl v době vytváření této zprávy ještě k dispozici). Nezapomeňte si tam také všimnout nové položky ATI CrossFireX™ Application Profiles, je tam soubor s CrossFireX profily, o nichž byla včera také řeč. Samostatně jej nyní stahovat nemusíte, měl by být součástí celého balíku ATI Catalystů 10.2, spíše očekáváme, že by se zde mohl časem neplánovaně vyskytnout nějaký novější.

Update: Na samotné stránce tohoto článku je soubor ke stažení.

Tagy: 
Zdroje: 

AMD

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku ATI Catalyst 10.2 pro Windows

Čtvrtek, 18 Únor 2010 - 13:10 | ZOLLINO | xalani kusok OT ale nemam to kam dat, skusim sa...
Čtvrtek, 18 Únor 2010 - 11:23 | xvasek | Hm, tak na Mobility Radeonu 4330 nejde...
Čtvrtek, 18 Únor 2010 - 10:37 | Peter Fodreknickfotob | >(Catalyst 10.2 pro Linux nebyl v době...

Zobrazit diskusi