Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Stahujte videa z YouTube, Facebooku, Instagramu a dalších webů s nástrojem iTube

PR článek
Některá videa na internetu jsou takovými klenoty, že by bylo hřích je nechat na pospas možnému smazání. Jenže sociální sítě si své soubory drží zuby nehty, a sami nenabízejí oficiální cestu, jak si je stáhnout k sobě do počítače nebo mobilního telefonu. Naštěstí tu existuje řešení.

Žijeme v době, kdy už si nepředáváme záznamy z kamer prostřednictvím disků, ale nahráváme je na sociální sítě. Přesto bychom byli všichni rádi, kdybychom záznamy z přátelských či rodinných oslav, popřípadě hudební klipy nebo přímo celé filmy mohli mít schované fyzicky u sebe, a nebát se dne či hodiny, kdy se nějaká vyšší moc rozhodne, že nepodléhají pravidlům daného serveru

S našimi českými poskytovateli a jejich mizernou rychlostí uploadu je však požádání kamaráda o přeposlání videa na mail prakticky záležitostí na celý víkend. Proto si musíme poradit jinak, a naše vytoužená videa dostat ze sociálních sítích tou nejsnadnější možnou cestou. Stáhnout.


Sociální sítě však samovolně odkazy ke stažení nenabízejí, a tak se musíme poohlédnout po nástrojích, které jsou schopny dané soubory vyzobat po svém. S nástrojem iTube, jehož bezplatnou verzi seženete zde, dokáže uložit videa z více než 10 tisíc webů, včetně samozřejmě YouTube, Facebook, Instagram, ale i Netflix, DailyMotion nebo i archivů tuzemských televizních stanic! 

Stahování videí prostřednictvím iTube je navíc mnohem bezpečnější, jelikož si program vytáhne z konkrétní stránky pouze video a vy se vyhnete reklamám všeho druhu, od zeleného mimozemšťana po svolné ženy ve vaší lokalitě, který vám při poklepání na myšku nakazí disk breberkami. Zejména pokud si rádi pouštíte filmy z pochybných zdrojů, pak se vystavujete obrovskému riziku malwaru a ransomwaru, jelikož na vás vyskakuje jedno okno za druhým. 


S nástrojem iTube je stahování tak jednoduché, jako psaní plzeňských diplomek. Stačí kouzelná céčka a véčka s CTRL tlačítkem, a video se okamžitě začne stahovat. Pokud navíc máte v oblibě i hambatosti, můžete si stažené soubory uzamknout pod heslem, aby se k nim nikdo jiný nedostal.

Aby bylo stahování ještě jednodušší, můžete si s programem nainstalovat také rozšíření do internetového prohlížeče Google Chrome, Internet Explorer nebo Mozilla Firefox, na které stačí při jakémkoliv přehrávaném videu kliknout a soubor se začne okamžitě stahovat.

Skvělou vychytávkou je také synchronizace s mobilním zařízením pro případy, že chcete dané video okamžitě přesunout do svého telefonu. Třešničkou na dortu pro milovníky hudby je možnost okamžitého převedení do formátu MP3

Bezplatnou verzi programu iTube naleznete na oficiálních stránkách. Plná verze programu pak vyjde na pár dolarů, což v porovnání s kredity na sdílecích serverech, které při stahování mizí doslova každou sekundou, jsou jen malé drobné.

Tagy: