Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Všem výrobcům NAND Flash citelně rostou prodeje. S výjimkou Micronu

Tak výrobci HDD museli řešit situaci tak, že začali vyrábět šmejdy, prostě ten disk časem odejde, začnou být chybné sektory a musíte měnit.
U SSD se naštěstí nic takového dělat nemusí, protože ty SSD s počtem zápisů odchází tak nějak samy. Není teda třeba udržovat nízkou hladinu výroby, protože šance na dlouhodobé snížení poptávky jsou mizivé. Naopak vysoké ceny mohou být odrazující.

Vidim to v práci, dlouho jsme zůstávali u datových HDD, ale dnes už máme téměř všude nasazané SSD a některé už pomalu končí. CrystalDiskInfo ukazuje stav už třeba jen 35%.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kolik SSD ti takhle samo odešlo na opotřebení NAND? Mě umřely tak maximálně řadiče a disk měl nakrouceno třeba jen 6 TBW. Pro normálního uživatele opotřebení SSD nehraje roli, nemá šanci ho opotřebit za celou morální životnost disku a tam kde se zapisuje intenzivně jsou zase takové disky levný spotřebák.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

".. levný spotřebák .."

250 GB SSD v Apple s 8GB RAM.
Spotřebák to je, ale ne levný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze zvědavosti jsem se podíval na cenu SSD (Transcend MTE220S), který jsem měl vyhlédnutý a oproti závěru léta minulého roku jsou nyní téměř dvojnásobné. WOW!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no je to tak..

heh, koukam do ty minuly diskuse v odkazovanym clanku.. adams to zdrazeni zpochybnoval a zas se ukazalo, ze je total mimo.. ((:
https://diit.cz/clanek/ceny-pameti-dosahuji-minima-v-pristim-roce-porost...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.