Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Windows 7 SP1 Release Candidate oficiálně ke stažení

Windows 7 logo
Zrovna včera jsme vás informovali o tom, že Release Candidate verze SP1 pro Windows 7 a Windows Server 2008 R2 se již „pokoutně povaluje“ po internetu. To jsme ale nevěděli, že už není třeba sahat k „pokoutným zdrojům“, protože Microsoft již nabízí ke stažení totéž z vlastního webu. Dokonce ani nebudete potřebovat žádnou registraci (a protože vám nabídneme přímé odkazy ke stažení, pak ani ověření pravosti systému, kdyby však přeci jen přímé odkazy přestaly fungovat, použijte zdroj této zprávy)…

Nejprve bude vhodné upozornit na jednu věc: jde o verzi instalovatelnou pouze na anglickou, francouzskou, německou, japonskou a španělskou verzi systému. Dokonce máme vyzkoušeno, že pokud se pokoušíte instalovat tento Service Pack na anglickou verzi s nainstalovanou českou lokalizací, instalace se odmítne spustit a bude vyžadovat odinstalaci češtiny. K tomu můžete použít příkaz lpksetup.

Stahovat můžete jak kompletní ISO obraz DVD obsahující obě verze Service Packu (32bit. pro Windows 7 a x64 pro Windows 7 i Windows Server 2008 R2), tak jednotlivé balíčky. Soudě podle názvu ISO souboru si dovolujeme vyslovit domněnku, že jde o tutéž verzi Service Packu, na niž odkazoval ruský Wzor, obsahově je ale balíček od Microsoftu trochu bohatší (windows6.1-KB976932-X64.cab od Wzoru má 599 MB, od Microsoftu 827 MB, rozdíly ale studovat nebudeme). Vyzkoušet si také můžete stažení RC verze Service Packu přes Windows Update, stačí si stáhnout WUSignUpTool (opět se rozlišuje 32bitová a x64 verze) a ta vám zpřístupní RC verzi Service Packu přes Windows Update.

Odkazy ke stažení následují:

Upozorňujeme, že Release Candidate verze má časově omezenou funkčnost, a to do 30. listopadu příštího roku (2011). Abyste mohli systém nadále používat, budete muset tuto verzi Service Packu odinstalovat (tak budete muset učinit i v případě, že budete chtít nainstalovat finální verzi, až vyjde).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Windows 7 SP1 Release Candidate oficiálně ke stažení

Žádné komentáře.