Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Xbox One bez Kinectu prodávat nebudeme, ujistil Microsoft

Xbox One Kinect
Události posledních dní výrazně zamávaly s původní domněnkou, že nový Xbox bez připojeného Kinectu pomalu ani nenaběhne. To však vyvolalo další obavy, které nyní Phil Harrison z Microsoftu rozptýlil…

Zhruba před týdnem zmínil Marc Whitten potěšující novinu, podle které nebude Xbox One pro svůj běh vyžadovat permanentní připojení Kinectu (také víme, že nebude potřebovat stálé připojení k internetu). I když se asi najde málokdo, kdo bude kabely z konzole dvakrát denně vytahovat a zase připojovat, aby této možnosti využil, omezil tím Microsoft obavy z permanentního šmírování zákazníků:

Okamžitě se ale zvedla další vlna obav o to, zda redmondská společnost nemíří k separaci Xboxu One a Kinectu (2.0). Zkrátka jestli nechce rozšířit nabídku o samotnou konzoli (bez pohybového rozhraní), kterou by mohla prodávat levněji a třeba tím přímo cenově konkurovat Sony a jeho Playstation 4 (která se v základní verzi právě prodává bez pohybového rozhraní a tím pádem o $100 levněji).

Phil Harrison Microsoft
Phil Harrison, viceprezident Microsoftu (vpravo)

To by samozřejmě mělo negativní dopady na vývoj her - jejich autoři by museli počítat s tím, že by měly být hratelné i pro uživatele bez Kinectu, přičemž optimalizace pro takový způsob ovládání by více či méně penalizovala uživatele s Kinectem. Podobné spekulace nyní dementoval Phil Harrison v rozhovoru pro CVG: „Nejde o samostatné systémy. Xbox One má čipy, paměť, Blu-ray, má Kinect a má ovladač. Všechno je to součástí jednoho ekosystému.“

Dále následovala řada samochvalných marketingových obratů, které postrádá smysl jednotlivě citovat - jejich poselství však zní jednoznačně: Nemáme očekávat, že kdy Microsoft bude prodávat Xbox One samostatně - bez Kinectu.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Xbox One bez Kinectu prodávat nebudeme, ujistil Microsoft

Středa, 28 Srpen 2013 - 15:23 | x3m | Hovori sa "nikdy nehovor nikdy" a...

Zobrazit diskusi