Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zotac uvádí GeForce GTX 460 3DP se čtyřmi výstupy

ZOTAC GeForce GTX 460 3DP
V Zotacu se možná inspirovali u AMD, kde grafiky k tomu, aby mohly obsloužit více než dva monitory současně, využívají DisplayPortů, na této bázi pak vznikají grafiky typu „Eyefinity 6“. U grafik Nvidia GeForce zatím žádná taková technologie není, asi to „zelení“ nepotřebují, nicméně v Zotacu si zřejmě řekli „co kdyby…“ (to někdo užil) a uvedli grafiku na bázi GeForce GTX 460 s výstupy pro celkem čtyři monitory. Z jejího označení (Zotac GeForce GTX 460 3DP) asi pochopíte (a když ne z označení, tak z obrázků určitě), že tři z těchto výstupů jsou DisplayPort…

Co z obrázků už nevyčtete, jsou takty GPU a pamětí. Jádro GF104 zde tepe na příjemně vrnících 710 MHz, CUDA jádra na 1 420 MHz (+35 MHz, resp. +70 MHz neboli +5,2 %), 1 GB GDDR5 paměti je taktován na standardních 3,6 GHz. Jinak čtvrtým výstupem je pochopitelně DVI (samozřejmě Dual-Link), v balení je i obligátní redukce na 15-pin D-Sub (VGA). Problematiku připojování většího počtu monitorů (více než dvou) jsme rozebrali v souvislosti s oznámením AMD a Sapphire o levnějších DP-DVI redukcí a zde je tedy jasné, že pokud budete chtít zapojit více než jeden monitor, budete si muset buďto sehnat patřičnou redukci, nebo musí mít další monitor DisplayPort vstup. Zda půjde druhý (nebo snad i další) monitor(y) připojit pouze přes „pasivní DP ⇒ Single-Link DVI“ redukci, Zotac nezmiňuje.

Jinak jde o celkem normální kartu, jejíž cenu vám zatím neřekneme, protože ji neznáme, zatím jsme ani tuto grafiku nenašli v našich obchodech. Pro milovníky bundlovaného softwaru (také mezi ně patříte? ;) snad jen dodejme, že v krabici je i hra Prince of Persia - The Forgotten Sands.

Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zotac uvádí GeForce GTX 460 3DP se čtyřmi výstupy

Čtvrtek, 23 Září 2010 - 21:19 | Máček333 | Hm, neznám sice princip DP, ale když jinde čtu,...
Čtvrtek, 23 Září 2010 - 16:59 | MACHINA | Karta prakticky k ničemu. Ty početné výstupy jsou...
Čtvrtek, 23 Září 2010 - 09:11 | borowitz | U spousty LCD se jeste dnes vyrobci nedohrabali k...
Čtvrtek, 23 Září 2010 - 08:39 | dolf | jsem zvědavý kdo konečně začne vyrábět monitory,...

Zobrazit diskusi