Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

„BenchTable“ Lian Li Pitstop T60A: co to je a na co to je?

Lian Li Pitstop T60 - pozice hlavní desky maximálně na kraji (pohled zpředu)
Redakční PC skříň Avance Integra B031 s bezšroubkovou instalací je sice fajn věc, ale když máte často měnit komponenty, potřebujete něco přístupnějšího. My od této chvíle budeme v některých recenzích něco takového používat, konkrétně „BenchTable“ Pitstop T60 od společnosti Lian Li. Pokud jste ještě čirou náhodou produkt tohoto typu neviděli nebo jste o něm neslyšeli, pak máte příležitost se na něj nyní podívat…

Kapitoly článků

1.  Obsah balení
2.  Sestavení

BenchTable je vlastně takový „case bez case“ (asi jako nealko pivo je takové „pivo bez piva“). Jde o produkt určený ke snadnému přístupu k nejčastěji testovaným komponentům, konkrétně základní desce, procesoru a všemožným kartám, které lze do desky přímo zastrčit. Zručný kutil si jistě dokáže něco takového vyrobit sám a podle svých představ, nám se nechtělo moc bastlit a navíc z produktů dostupných na trhu se pro naše účely nejlépe hodil právě Pitstop T60 od Lian Li. Nepotřebujeme totiž BenchTable na nějaké mohutné testy taktování nebo předvádění se na soutěžích typu „kdo proleje útrobami mučeného hardwaru víc dusíku“, ale pro ulehčení práce.

Lian Li Pitstop T60 - krabice

Zrovna tento kus BenchTable je navíc v asijských zemích poměrně oblíbená „DIY“ verze (z anglického Do It Yourself, hezky slovensky pak Urob si sám). Zkrátka je to stavebnice, což má dvě pozitivní vlastnosti. Tou první a bezesporu důležitější je prostor, který stavebnice zabírá v původním balení. Dodává se v krabici menší než od většiny notebooků, přičemž ze součástek uvnitř obsažených postavíte něco, co už by se muselo prodávat (pokud by to bylo od výroby složené) minimálně v krabici od malého CRT monitoru. Na tu druhou pozitivní vlastnost přijdete v průběhu stavení – ač to z fotek nevypadá (protože to samozřejmě nejde zachytit), vnitřně se vás může zmocnit takový hřejivý pocit, který možná znáte někteří z dětských let, kdy jste třeba stavěli různé modely čehokoliv: bude vás to prostě bavit.

Z čeho se to skládá?

Lian Li Pitstop T60 - obsah balení

Jakmile z krabice vysypete obsah, nastává efekt plechovky s červy – jen velmi těžko to lze všechno dostat zpět. Člověk se pak až diví, jak to tam mohl kdo poskládat. To ale naštěstí není naším účelem, my to potřebujeme poskládat do hotového výrobku.

Klíčem k úspěšné stavbě podle návodu (přiznávám se bez mučení, stavěl jsem to podle návodu) byla úvodní drobná piplačka s roztříděním šroubků. Je dobré používat je tak, jak říká návod, jinak vám na určité činnosti některé nevystačí, budete to mít „každý pes jiná ves“ a prostě to nebude vypadat hezky. Ne, že by u téhle záležitosti šlo o vzhled, ale když už to má nějak vypadat, ať to aspoň vypadá trochu konzistentně. Pohled do návodu a na roztříděné šroubky vám prozradí, že šroubků máte více, než se v návodu píše. Pokud se tedy po smontování něčeho (zejména po předchozím rozebrání) často děsíte, že vám zbývají šrouby, tak u Pitstop T60 to bude vlastnost. Počet tedy u některých sad odpovídá spíše „zhruba“.

Lian Li Pitstop T60 - dodávaná sada šroubků a dalšího příslušenství

Z nástrojů je přítomen pouze klíček na stojky pro základní desku. „Stojek“ je poměrně hodně (mezi námi montážníky se jim v jedné firmě říkávalo „hermafroditní šroubky“), což má jeden významný efekt: pokud se rozhodnete, že deska bude ve výšce „na dvě stojky na sobě“, vyjde vám to přesně. Jinak vám jich zbude více než polovina. Proč více než polovina? Dozvíte se na další straně, pojďme to poskládat…

Tagy: 
Kapitoly článků
1.  Obsah balení
2.  Sestavení

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku „BenchTable“ Lian Li Pitstop T60A: co to je a na co to je?

Neděle, 28 Srpen 2011 - 14:11 | Duck Daffy | Jen pro tematickou úplnost - Liquid Technology -...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 10:59 | mikeczcom | nebyla to spíše Extended ATX? XL-ATX se u serverů...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 09:35 | MACHINA | zajímavý koncept. Lian Li jich má spoustu. Tenhle...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 09:13 | Tom27 | no jeste to udelat bezsrobkove a je to pouzitelny
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 22:48 | WIFT | Nóóó, taky jsem už měl PCčko v lecčems ;) Ale v...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 22:05 | Ondřej Petržilka | Pamatuju když kamarád přijel na LANku s...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 21:24 | Martin Bruoth | měli jsme tu jednu, ale byla už v "casu...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 16:12 | mikeczcom | Lian-Li a podobné co maj 8 a více slotů ;-))) ale...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 16:06 | WIFT | Se obávám, že XL-ATX desky recenzovat vůbec...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 15:25 | mikeczcom | no takže některé desky holt budete muset testovat...

Zobrazit diskusi