Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Osazení hardwarem

Lian Li Pitstop T60 - pozice hlavní desky maximálně na kraji (pohled zpředu)
Redakční PC skříň Avance Integra B031 s bezšroubkovou instalací je sice fajn věc, ale když máte často měnit komponenty, potřebujete něco přístupnějšího. My od této chvíle budeme v některých recenzích něco takového používat, konkrétně „BenchTable“ Pitstop T60 od společnosti Lian Li. Pokud jste ještě čirou náhodou produkt tohoto typu neviděli nebo jste o něm neslyšeli, pak máte příležitost se na něj nyní podívat…

Kapitoly článků

2.  Sestavení
3.  Osazení hardwarem
Stavba Lian Li Pitstop T60 - odpružení pevného disku Stavba Lian Li Pitstop T60 - pevný disk v klícce

Jak již bylo zmíněno, odpružení pevného disku je velmi efektivní. Co bychom na tomto místě rádi doplnili, je, že optické mechaniky či jiná 5,25” zařízení není nezbytně nutné montovat ještě před instalací hlavní desky do konstrukce, přístup k šroubkům pro jejich uchycení je celkem rozumný i poté. Jen to uchycení na mechaniky je samozřejmě potřeba přidělat zavčasu.

Stavba Lian Li Pitstop T60 - pevný disk a SSD na svém místě Stavba Lian Li Pitstop T60 - instalovaný SSD na svém místě

Jakou orientaci disků zvolíte při jejich montáži, je celkem jedno, jen je potřeba si zajistit pohodlný přístup ke kabelům a také to, aby dosáhly. My jsme nejprve namontovali SSD konektory ven, pak se ale ukázalo, že s ohledem na délku kabelů bude lepší jej otočit. U pevného disku je to v našem případě jedno, protože bude na svém místě tak nějak pořád. Nejspíše na něm budou uložené testy, aby byly vždy „po ruce“.

Stavba Lian Li Pitstop T60 - instalovaný zdroj

Dostáváme se k montáži zdroje. Opět zde vidíte otvory pro šroubky, můžete si vybrat, zda zdroj namontujete tak, či onak. Protože se u nás v Pitstop T60 usadil pasivně chlazený SilverStone Nightjar 400W (SST-ST40NF), bylo jasné, že jeho chladící plocha bude směřovat vzhůru (v jeho případě se rozhodně nedá říci, že by jedné z mechanik „topil pod kotlem“, protože zdroj je překvapivě chladný, nebo spíše vlažný, zkrátka žádné výrazné teplo z něj ani při zátěži nesálá). Jednou ze sympatických výhod tohoto zdroje je decentně podsvícený hlavní vypínač, takže je hned patrné, zda je „ON“, nebo „OFF“ (potažmo zda do něj skutečně proud vede, nebo se někde zdržel).

Stavba Lian Li Pitstop T60 - hotová sestava i se základní deskou a kartami

A takto už to vypadá po osazení komponent. Trochu jsme učesali kabely od zdroje vlastními stahovacími pásky tak, aby to základní napájecí kabely neměly ani moc daleko, ani moc nakrátko a ani moc nepřekážely, u kabelů k diskům a SSD jsme preferovali především jejich nepřekážení a nevyčnívání.

Lian Li Pitstop T60 - hotová sestava i se základní deskou a kartami - z boku Lian Li Pitstop T60 - hotová sestava i se základní deskou a kartami - zadní strana

Pro názornost jsme namontovali i tři karty. V současné době (na fotkách to není) na úplně krajní pozici, kam už ATX deska nedosáhne, máme záslepku se dvěma USB 2.0 porty, čímž vlastně simulujeme dva na předním panelu. K Pitstop T60 lze jako příslušenství sehnat i sadu konektorů na přední panel (2× USB 2.0, 1× eSATA a 2× audio), ten jsme zatím nepotřebovali, časem se uvidí (prozatím jsou v předním panelu prostě jen díry pro tyto porty).

Lian Li Pitstop T60 - hotová sestava i se základní deskou a kartami - z úhlu Lian Li Pitstop T60 - hotová sestava i se základní deskou a kartami - z úhlu

Tlačítka Power a Reset slouží zároveň jako indikační LEDky. Kdybychom tento BenchTable používali jako běžný hezký PC, řekli bychom, že zbytečně moc svítí. Takhle je to jedno, možná je to spíše dobře, že je ta indikace tak patrná. Kdyby to moc vadilo, vždycky lze k DIY („Do It Yourself“) přivolat brášku DoDo („Dodělej Doma“).

Lian Li Pitstop T60 - tlačítka Power a Reset
Tagy: 
Kapitoly článků
2.  Sestavení
3.  Osazení hardwarem

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku „BenchTable“ Lian Li Pitstop T60A: co to je a na co to je?

Neděle, 28 Srpen 2011 - 14:11 | Duck Daffy | Jen pro tematickou úplnost - Liquid Technology -...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 10:59 | mikeczcom | nebyla to spíše Extended ATX? XL-ATX se u serverů...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 09:35 | MACHINA | zajímavý koncept. Lian Li jich má spoustu. Tenhle...
Pátek, 26 Srpen 2011 - 09:13 | Tom27 | no jeste to udelat bezsrobkove a je to pouzitelny
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 22:48 | WIFT | Nóóó, taky jsem už měl PCčko v lecčems ;) Ale v...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 22:05 | Ondřej Petržilka | Pamatuju když kamarád přijel na LANku s...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 21:24 | Martin Bruoth | měli jsme tu jednu, ale byla už v "casu...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 16:12 | mikeczcom | Lian-Li a podobné co maj 8 a více slotů ;-))) ale...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 16:06 | WIFT | Se obávám, že XL-ATX desky recenzovat vůbec...
Čtvrtek, 25 Srpen 2011 - 15:25 | mikeczcom | no takže některé desky holt budete muset testovat...

Zobrazit diskusi